петък, 27 април 2012 г.

Пържени пикантни калмари


Тази рецепта открих тук. Ако обичате калмари, определено ще ви допадне.


Продукти:
300 гр. калмари, аз използвах бейби с пипала
1 ч.л. пикантен червен пипер
сол
черен пипер

2 с.л. галета
1 яйце

олио

Приготвяне:

Почистете и измийте калмарите и ги нарежете на пръстени с дебелина 1,5 см.
Пипалата оставете цели.
Подсушете ги върху кухненска хартия.

В купа разбийте яйцето.
В друга купа смесете галетата, червения и черния пипер и солта.
Потопете калмарите първо в яйцето, оставете да изтече излишното и оваляйте в галета.

Пуснете ги внимателно в предварително загрят тиган с олио.
Изпържете ги за не - повече от 2 минути.
Извадете ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

5 коментара:

  1. Калмарите са любимците на фамилията ни!Чудесно предложение и върви с биричка,ама стига съм мечтала че е още рано!
    Хибав ден Канди!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз обичам калмари ...и всичко което плува:))...Благодаря за рецептата ,Кате ! Хубав ден и прегръдка от мен !

    ОтговорИзтриване
  3. И при нас калмарите и всичко морско ни е любимо. Чудесно и много вкусно изглеждат, Кате!

    Прегръдки и един лек и прекрасен петък от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. ahhhhh....luce muy sabroso con el toque de pimienta una exquisitez,abrazos y abrazos.calamar

    ОтговорИзтриване
  5. Кой не обича калмари! Мммм, блаженство за очите:)

    ОтговорИзтриване