четвъртък, 3 май 2012 г.

гювеч със свинско месо


Това ястие като,че ли всеки път различно се получава, зависи какви продукти има човек:). Винаги можете да добавяте продукти, каквито пожелаете: зеленчуци: бамя, гъби, домати...подправки. Ето и моята рецепта:




Продукти:
1/2 кг свинско месо, нарязано на кубчета
1 глава лук
3-4 картофа, нарязани на кубчета
патладжан, на кубчета
тиквичка, на кубчета
грах , от консерва
печени чушки
сол, черен пипер,чубрица,вегета
олио



Приготвяне:
Запържете лука, месото и картофите в олио. Добавете малко вода и оставете да се задуши.
Добавете зеленчуците: печен патладжан, печена чушка, грах от консерва и тиквичка.
Овкусете със сол, чубрица, червен пипер и вегета и прехвърлете в тава. Налейте вода да покрие ястието и печете на 200 градуса до запичане.

3 коментара:

  1. Оле, Кате, много вкусно изглежда този гювеч! Още е сутрин, а вече искам да обядвам!
    Хубав ден, мила!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз като Зарничка се чудя как ще дочакам обяда с тези твои вкусни гозби,Кате!Много вкусно и тук!

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, какъв пъстър гювеч си спретнала! Като се затопли това е една от най - често приготвяните гозби у нас. Става сравнително лесно, не иска много занимаване и както и да се приготви все става вкусна! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване