вторник, 15 май 2012 г.

Чорба от агнешки дреболии с прясно мляко


Любимата ми агнешка чорба е с варена застройка, но понякога разнообразяваме и с тази, която също е много вкусна. Препоръчвам я за чревца и шкембе.

Продукти:
агнешки комплект от: дебели и тънки черва и шкембе.
подправки: сол, черен пипер

застройка: 1/2 л прясно мляко, на 1 л течност

Приготвяне:

Сложете агнешките дреболийки в студена вода да се сварят - цели.
Чревцата може да сплетете на плитка, за да ви е по-лесно при нарязването.
Като се сварят ги нарежете на дребно и ги върнете в тенджерата.
Подправят се със сол и черен пипер. Тенджерата се връща на котлона.
Прясното мляко се налива към супата. Аз съм наливала и студено и на стайна температура.
Разбърква се.
В малко олио се запържва за кратко червен пипер - да не загори! и се изсипва върху супата.

Поднесете по желание с чесън и оцет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар