вторник, 15 май 2012 г.

Чорба от агнешки дреболии с ориз и зеленчуци


Тази чорба е като тази, с варена застройка, но с добавяне на различни зеленчуци и ориз.


Продукти:
агнешки комплект от: дроб - черен и бял, сърце, бъбрек, дебели и тънки черва и шкембе.

ориз около 1/2 ч.ч.
лапад, няколко листа
2-3 стръка зелен лук
2 моркова

подправки: чубрица, сол, черен пипер и вегета

застройка: 2 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко и 4-5 с.л. брашно.

Приготвяне:

Сложете агнешките дреболийки в студена вода да се сваряват - цели. Аз слагам всичко на куп, някои слагат белия дроб към края.
Като се сварят ги нарежете на дребно и ги върнете в тенджерата.
Добавете нарязаните на ситно или настъргани с ренде моркови, ориза, нарязаните лук и лапад.
Оставете да се свари ориза, за около 1/2 час.
Подправете с чубрица, сол, черен пипер и вегета.

Направете варена застройка:
Разбийте яйцата с киселото мляко и брашното. Добавете 1/2 от бульона и оставете да заври на по-слаб котлон при непрекъснато бъркане. След това добавете към супата и разбъркайте.

В малко олио запържете за кратко червен пипер - да не загори! и го изсипете върху супата.
Поднесете с чесън и оцет.

1 коментар:

  1. Hmmm ich mag Innereien und in Verbindung mit der Suppe sicherlich sehr lecker.
    Gerade richtig bei diesem Wetter.
    Bei uns ist es kalt.
    LG
    Martina

    ОтговорИзтриване