сряда, 9 май 2012 г.

Панирана коприва


От месец се каня на тази коприва:), от както Маги я публикува.
Добре, че все още се открива тук-там млада коприва, та успях тези дни. Много вкусно ястие, определено ще се хареса на всеки, който обича панирани неща.

Продукти:

Около 300 гр коприва - връхчетата

2 яйца
3 с.л. бира
5 с.л. брашно
черен пипер
сол

Приготвяне:
Сложете в тенджера на котлон вода да заври.
Измийте копривата в гевгир.
Пуснете копривата във врящата вода за не повече от 5 минути да омекне.
Извадете я и отцедете в гевгир.

Разбийте с вилица яйцата и добавете подправките.
Разбъркайте и добавете бирата и брашното.
Разбийте добре, да няма бучки.

Потопете стръкчетата коприва в сместа и пускайте в горещо олио, да се изпържат до златисто.
Количеството на олиото е ниво около 1 см в тигана.

Извадете и отцедете копривата върху домакинска хартия.


12 коментара:

  1. Уби ме! Аз с коприва не се наемам да правя нещо, щото веднъж-дваж пробвах и почистването много ме озори или по-точно опари :)) Но идеята е страхотна и бих я приложила за други зелении.

    Хубава вечер, Бончо :)

    ОтговорИзтриване
  2. Това ми е едно от любимите ястия! Супер е станала!

    ОтговорИзтриване
  3. uiiiiiiii........ das stell ich mir sehr lecker vor.
    ich mag kräuter und wildkräuter.
    liebe grüsse
    martina

    ОтговорИзтриване
  4. Кате,пак си поглезила твоите хора подобаващо,страхотно вкусно си я сготвила копривата,разкош!
    Хубаво утре,мила!

    ОтговорИзтриване
  5. Бонбон,
    чудна е! И аз я видях и нищо не предприех и сега само ще се облизвам пред монитора! Обожавам подобни неща!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Коприва и панировка....не би могла да ме спреш, стига да можех да я докопам през монитора си!
    Много интересна идея!

    ОтговорИзтриване
  7. Бяхме скоро на излед и имаше млада коприва но не си носех ръкавици и не посмях да си набера.Можех да се възползвам от предложението ти!
    Поздрави Канди!

    ОтговорИзтриване
  8. И аз панирах да ви кажа...Не я брах аз и не се парех,но като я накиснах в студена вода и след това не пареше.Кате,надявам се да ти е харесала-в къщи я харесаха.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  9. Леле каква е тази вкусотия :) - дори не би ми хрумнало, че копривата може да се панира :)

    Много вкусно изглежда :)

    и Малко АРТ - спам ;)

    Тези две седмици, буквално всеки ден в София има по дузина атракции :)

    Текат дни на австрийската музика, "Дни на европейското кино, 9-19 май". На 15 май ще се проведе първата нощ на четенето. На 19 май е Нощта на музеите в София, а на същия ден и на 20 май в НАТВИЗ ще има 36 часов театрален маратон :) - Ще започне на 19 май, продължава през цялата нощ и завършва на 20 май в късния следобед.

    Маратона в НАТВИЗ наистина е уникален - в тези 36 часа се играят буквално всички студенски постановки на трето и четвъртокурсниците! - Невероятно е! Непрекъснато има постановки и то на няколко сцени. Така човек 36 часа може да гледа това, което му е интересно и да беседва с другите гости и актьори. Най-хубавото е, че цялото това уникално събитие е напълно безплатно.

    http://natfiz.bg/bg/news - още няма точната програма, но следващата седмица сигурно ще я публикуват :)

    Плюс 24 май и последващия панаир на книгата :)

    Горан
    Goran.blog.bg

    ОтговорИзтриване
  10. Невероятна идея и изпълнение, Кате! Вкъщи няма да се хареса, но пък това не пречи да й се насладя при теб. Прекрасен ден ти желая! :)

    ОтговорИзтриване
  11. Кате,много смело и интересно. Използвам копривата винаги при възможност и това е прекрасна идея. Записвам я и при наличие на коприва веднага ще приготвя тези апетитни кюфтенца

    ОтговорИзтриване
  12. Кате, много интересно звучи! Много обичам коприва, но по нашите географски ширини не съм виждала. Дали няма да стане със спанак?

    ОтговорИзтриване