вторник, 22 май 2012 г.

Портокалово - Джинджифилова сьомга с аспержи


адаптирано от :тук



Продукти, за 4 порции:
4 котлета сьомга
12 бр. аспержи
соев сос, солен / по 1 с.л. на всяка порция /
портокалов сок / по 1 с.л. на всяка порция /
настъргана портокалова кора, само оранжевата част / по 1 ч.л. за всяка порция /
сух джинджифил



Приготвяне:
Обелете аспержите с белачка за зеленчуци, като оставите "съцветието".
В рецептата не се варят, но аз предпочитам да ги сваря, за да премахна евентуално горчивия сок.
Загрейте в тенджера вода на котлона с 1 с.л. захар, черен пипер и 1 с.л. сол.
Като заври, пуснете аспержите в нея и ги варете на среден котлон около10 минути.
Не трябва да се разваряват. Леко остават хрупкави.
Извадете ги и ги отцедете.
Включете фурната да загрява на 200 градуса.



Изрежете квадрати от хартия за печене, с големина около 30/30 см.
В центъра на всеки квадрат поставете парче сьомга.
Отгоре подредете 3 аспержи.
Върху тях поръсете щипка джинджифил и портокалови кори.
Най отгоре полейте с портокалов и соев сос.
Сгънете хартията върху рибата от единия край, след това от срещуположния.
Останалите два края сгънете като триъгълник и след това навийте към готовия пакет.


Сложете пакетите в суха тава и изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.
Извадете и разцепете внимателно отгоре хартията с нож, на "Х" и поднесете.




5 коментара:

  1. Бонбонче, да си призная честно не съм опитвала аспержи :)
    Рецептата ти звучи много ароматно с джинджифила и портокаловия сок!
    Прегръдка и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Хехе, и тук се пада да пиша след Дани и май пак мъничко трябва да се повторя.:-)))) Аспержи и аз досега не съм опитвала (изключвам крем-супа от аспержи, ама май беше полуфабрикат. Опитах го на едно гости и ми беше неудобно да попитам.) Интересно звучи предложението ти и тъй като и без тома ми се иска много да опитам, ще я използвам непременно при случай!
    Прегръдки, миличка и хубав ден!!

    ОтговорИзтриване
  3. Обичам аспержи,обичам сьомга,предложението е апетитно и здравословно!
    Кенди,много благодаря!
    Спокоен ден след снощното земетресение!
    Една силна прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотна рецепта и чудесна комбинация, риба в пергамент ми е любима :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Ох, Кате... още като прочетох наименованието на ястието и огладнях и то как... Чудесна рецепта, прекрасно съчетани вкусове и аромати. Благодаря ти, че сподели рецептата, Кате!
    Прегръдки и една прекрасна вечер от мен!

    ОтговорИзтриване