четвъртък, 3 май 2012 г.

Свинско месо с брюкселско зеле


Преди време, когато за пръв път се появиха на пазара, тези малки зелчици веднага ме впечатлиха.
Не знаех как да ги приготвя, затова реших, че след като са зелки, ще се готвят като зеле:) и оттогава все така...

Продукти:
Продуктите са ориентировъчни, може да се променят - по-малко месо или повече:)

1/2 кг свинско месо, нарязано кубчета
1/2 кг брюкселско зеле, замразено или прясно
1 глава лук, нарязана на ситно
1/2 голям или 1 малък домат, на кубчета
1 чушка, нарязана на ивички
4-5 с.л. олио
2 скилидки чесън
копър
черен пипер
сол



Приготвяне:

Поставете месото в тенджера и го запържете с малко олио, да се запечати от всички страни.



Оставете го да се зачерви и добавете лука и малко вода, за да омекне лука.
Като омекне, добавете зелките, чушките, доматите и чесъна- на ситно.
Посолете, налейте 1 ч.ч. вода или бульон и варете на тих огън, не се разбърква, ако се наложи - се бърка внимателно.
По време на варенето може да добавите още вода, ако се наложи.



При поднасяне поръсете с черен пипер и копър.


4 коментара:

  1. Чудесна гозба,Кате!
    Признавам,че изключително рядко ползвам брюкселското,но пък много вкусно се получава също със свинско и грах.
    Виждам,че докато ме нямаше ти си творила пак много неща,сега отивам да наваксвам!
    Прегръдка и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сега качвам рецепти, Роси, от преди, че много са ми се насъбрали:) Тези дни и аз релаксирах, та сега имам сили да понаваксам с нещата:)

      Изтриване
  2. Кате,днес си неизчерпаем източник на вкусотии.
    Брюкселско зеле не съм опитвала и не знам как ще се приеме от традиционалист като мъжо
    трябва да опитам :))
    прегръдки

    ОтговорИзтриване
  3. Ммммм как изглежда само.....вкуснооо:)))

    ОтговорИзтриване