петък, 15 юни 2012 г.

Пилешко с ядки по китайски


Рецептата е от Соня - още като я видях и реших, че ще я направя. Сонче, благодаря ти!

Продукти:
300 гр пилешки пържоли от бут
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
2 опечени, обелени, червени чушки
1 ч.л. джинджифил на прах

100 гр фъстъци
3 с.л. соев сос
3 с.л. бяло вино
1 с.л. захар
1 ч.л. оцет

50 мл олио за пържене

Приготвяне:

Нарежете месото на кубчета.
Нарежете лука и чесъна на дребно.
Нарежете чушките на лентички.
Запържете фъстъците в олио, до леко зачервяване, извадете ги и ги оставете в купа.

В същия тиган сложете лука и чесъна да омекнат на слаб огън.
Добавете джинджифила, червените чушки и месото. Задушете под капак за няколко минути, докато месото побелее.
Добавете фъстъците, захарта, виното, соевия сос и оцета.
Разбъркайте, оставете за кратко на котлона и сервирайте.


2 коментара:

  1. Бонбонче, чудесна рецепта :)
    Прегръдка и прохладен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате, изпълни ми се гърлото:) задавих се :) Толкова вкусотии на веднъж си пуснала, че нямам думи!Поздравления!
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване