петък, 15 юни 2012 г.

Пилешко филе със сусам в сладко-кисел сос


Тази рецепта е много вкусна и Благодаря на авторката за споделянето!
Адаптирано от: тук


Продукти:

2 пилешки филета от бяло месо
2 с.л. соев сос
1 с.л. брашно
1 с.л. сусам
сол

за соса:
50 мл вода
50 мл ябълков сок от кутия + 2 с.л. оцет балсамико светъл или ябълков оцет
2 с.л. соев сос
1 с.л. кетчуп
1/2 с.л. кафява захар
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
1 малка глава лук, нарязана на ситно
щипка червен пипер
1 ч.л. царевично нишесте
1 с.л. сусам

Приготвяне:
Нарежете пилето на кубчета около 2х2см.
Поставете месото в купа, добавете соевия сос и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете да се маринова за 30 мин. в хладилник.
Разбъркайте брашното, солта и сусама в найлонов плик.
Сложете месото вътре и разтръскайте добре.
Загрейте олио в тиган и изпържете месото.
Ако тигана ви е малък, изпържете месото на части, за около 10 минути.

Приготвяне на соса:
Смесете всички съставки без нишестето, оставете на котлон и сварете за 2-3 мин. Добавете разтвореното в 1 с.л. вода нишесте и разбъркайте.
Оставете за малко на котлона, като разбърквате.
Поставете месото в чиния, залейте го със соса и оставете така около 10 минути, за да поеме соса.

1 коментар:

  1. Катенце,уцели ме право в дестката с тези хапки:))Голяма изкусителка си!

    ОтговорИзтриване