петък, 15 юни 2012 г.

Паниран ананас с мед


Това е десерта от китайското ни меню, въпреки, че панировката не е точно китайски, но поне е в такъв стил:). Нямам си и на представа как точно я правят тази уникална китайска панировка за сладоледа и за плодовете. Правя разни опити, пък да видим какво ще излезе:), ако се получи ще споделя. И тъй като менюто ни имаше нужда от десерт, засега и този свърши работа.


Продукти:
ананас от консерва, на шайби
1 белтък
2 с.л. царевично нишесте
1 с.л. кокосови стърготини

мед

Приготвяне:
Отцедете добре парчетата ананас.
Разбийте белтъка в купа и добавете нишестето и кокосовите стърготини.
Разбъркайте добре и потопете шайбите ананас в сместа и ги поставяйте във горещо олио да се пържат и от двете страни.
Извадете и отцедете върху салфетка от мазнината и сервирайте с мед и кокосови стърготини.



2 коментара:

  1. Днес явно си решила да ме бомбандираш кулинарно с вкусотии........Има ли допълнително от ананаса?!:))Катеее,прекрасен ден ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за рецептата! Вече я изпробвах, супер е!!! Ананасът е един от любимите ми плодове и почти винаги имам един ананас в хладилника, та тъй като нямах търпение, пробвах с пресен ананас и се получи :)
    Приятен уикенд!

    ОтговорИзтриване