петък, 15 юни 2012 г.

Китайска доматена супа с яйца


адаптирано от: тук



Продукти:

2 домата
2 яйца
3-4 резена от корен джинджифил
1 зелен лук
1 скилидка чесън
2 с.л. олио

1 с.л сусамово олио
1 с.л. соев сос


Приготвяне:

Потопете доматите в гореща вода за кратко, извадете ги и ги обелете.
Нарежете ги на едро.
Нарежете джинджифила на дребно, чесъна и лука на кръгчета.
В уок тиган нагрейте олио и сложете джинджифила, чесъна и лука да омекнат.
Добавете доматите.
Варете 15 минути.
Добавете 200 мл вода.
Оставете да заври.
Разбийте яйцата със соевия сос в купа и ги добавете към доматите на тънка струйка, разбъркайте внимателно с дървена лъжица или китайски клечки. Яйцата стават на едри парчета.
Добавете и сусамовото олио. Оставете на котлона 1 минута, не разбърквайте.
Отстранете от огъня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар