неделя, 1 юли 2012 г.

Пържени мариновани пилешки крилца


Рецептата е от Иван Звездев.

Продукти:

500 гр пилешки крилца

марината:
5 с.л. кисело мляко
1 с.л. кетчуп
1 с.л. мед
2 с.л. лимонов сок
щипка джинджифил

Пнировка:
100 гр царевично брашно
100 гр галета
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. сусам
1 ч.л. сол

Приготвяне:
Премахнете най-тънката част на крилцата.
В купа разбъркайте продуктите за маринатата и потопете крилцата в нея. Покрийте с прозрачно фолио и приберете в хладилник за 1 час.

В друга купа разбъркайте продуктите за панирането.
Извадете крилцата отцедете ги от маринатата и ги оваляйте в панировката.
Изпържете в горещо олио, на умерена температура. Олиото да покрива до полувината крилцата. Пържат се от двете страни.

10 коментара:

  1. Изглеждат толкова хрупкави!
    И неустоимо вкусни!
    Хубава неделя, Кате!

    ОтговорИзтриване
  2. Взимам си биричката и се присъединявам към Дани на хрупкави крилца!
    Целувки Бонбон*)

    ОтговорИзтриване
  3. Изглеждат страхотно, Кате!

    ОтговорИзтриване
  4. Кате,вземай ги и те чакам.............слагам бялото вино в хладилника:))Разкошни са!

    ОтговорИзтриване
  5. Супер ! Обичам пилешки крилца !
    Хубава неделя ,Катюша !

    ОтговорИзтриване
  6. ❤•.¸¸✿⊱╮
    Delícia... delícia!!!!
    Boa semana!
    Beijinhos.
    Brasil
    ♡°º
    °♫♫♪¸.•°`♡✿

    ОтговорИзтриване
  7. Кате,и аз идвам неустоими са просто!
    ПРЕГРЪДКИ!

    ОтговорИзтриване
  8. İlginç lezzetler ,ellerine sağlık sevgiler.

    ОтговорИзтриване
  9. Неустоимо вкусни,хрупкави и божествени.Ще изям екрана :) :) :)

    ОтговорИзтриване
  10. Ехх, Кате.. Как да съм на диета, кажи ми! Много вкусни тези крилца, веднага ми повдигнаха апетита!

    ОтговорИзтриване