Страници

Хрупкави мариновани пилешки крилца с царевично брашно, галета и сусам

Дата на публикуване: 01.07.2012г.
Дата на обновяване: 14.04.2020г.


Рецептата е от Иван Звездев.


Продукти:

500 гр пилешки крилца

марината:
5 с.л. кисело мляко
1 с.л. кетчуп
1 с.л. мед
2 с.л. лимонов сок
щипка джинджифил

панировка:
100 гр царевично брашно
100 гр галета
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. сусам
1 ч.л. сол


Приготвяне:
Крилцата се разрязват на три части, пос тавите и най-тънката част се отстранява. В магазините продават крилца без тънка част или пък нарязани, така, че това вече няма да е необходимо.
В купа се разбъркват продуктите за маринатата и крилцата се потапят в нея. Покриват се с прозрачно(стреч) фолио и се прибират в хладилник за 1 час.

В друга купа се разбъркват продуктите за панирането.
Крилцата се изваждат от хладилника и се отцеждат от маринатата. Овалват се в панировката.
Пържат се в горещо олио, на маслена баня и умерена температура на котлона. (Олиото да покрива до половината крилцата). Крилцата се пържат от двете страни до готовност и се изваждат върху домакинска хартия, да се отцедят от мазнината.

10 коментара:

  1. Изглеждат толкова хрупкави!
    И неустоимо вкусни!
    Хубава неделя, Кате!

    ОтговорИзтриване
  2. Взимам си биричката и се присъединявам към Дани на хрупкави крилца!
    Целувки Бонбон*)

    ОтговорИзтриване
  3. Изглеждат страхотно, Кате!

    ОтговорИзтриване
  4. Кате,вземай ги и те чакам.............слагам бялото вино в хладилника:))Разкошни са!

    ОтговорИзтриване
  5. Супер ! Обичам пилешки крилца !
    Хубава неделя ,Катюша !

    ОтговорИзтриване
  6. ❤•.¸¸✿⊱╮
    Delícia... delícia!!!!
    Boa semana!
    Beijinhos.
    Brasil
    ♡°º
    °♫♫♪¸.•°`♡✿

    ОтговорИзтриване
  7. Кате,и аз идвам неустоими са просто!
    ПРЕГРЪДКИ!

    ОтговорИзтриване
  8. Неустоимо вкусни,хрупкави и божествени.Ще изям екрана :) :) :)

    ОтговорИзтриване
  9. Ехх, Кате.. Как да съм на диета, кажи ми! Много вкусни тези крилца, веднага ми повдигнаха апетита!

    ОтговорИзтриване