петък, 6 юли 2012 г.

Пържена сардинела, карагьоз с гръцки разядки


На опаковката беше записана като φρίσσας, Сардинела. В гръцките сайтове я срещнах и като карагьоз. Честно казано не ги разбирам много рибите освен няколко вида:), но пък това съвсем не ми пречи да си ги готвя:).
Приготвих тази рибка пържена, с гарнитура от разни вкусни разядки/сосчета.

Пържена сардинела

Продукти:
Сардинела
сол
брашно



Приготвяне:
Почистете рибата от люспите с помощта на нож, който държите под наклон.
Почистете рибата от вътрешностите, като разцепите коремчето с нож.
Посолете я и потопете всяка рибка във брашно.
Изпържете в загрято олио или зехтин от двете страни.



Разядките могат да се поднесат и самостоятелно с гръцки питки.
Разядките са:

Сос Скордаля по рецепта от тук


Маслинова паста, но с частици, приготвена от смлени в блендер маслини Каламата.


Хайвер по гръцки - готов.





1 коментар:

  1. Те рибите не са за разбиране :) а за хапване ...чудна е ,Кате ама в разядките ми останаха очите :) ! Хубав уикенд ,мила ! Целувки !

    ОтговорИзтриване