неделя, 12 август 2012 г.

Пилешки крилца в сладко-кисел сос


Рецептата за тези крилца е от блога на Пеп-4о.
Крилцата са много вкусни, соса също:). Горещо ги препоръчвам, както се казва!
Пепчо, благодаря за рецептата, споделяла съм, че няколко пъти съм я правила, но снимките от преди са малко размазани, та реших пак да снимам, пък и все пак е участник в днешното ни китайско меню.


Няма разлика в рецептата, но я записвам и тук, да не вземе Пепчо да я изтрие от блога:) Пък и тук си съхранявам рецептите, да спестя писането в тефтерчето:)
Продукти:
около 1 кг пилешки крилца

марината:
150 мл солен соев сос
100 мл олио
100 мл бяло вино
2 с.л. червен пипер
сока от 1 лимон
1 с.л. майорана
1 ч.л. черен пипер
1 щипка сол/ може и без, соевия сос е солен

сос:
200 мл бяло вино
200 мл кетчуп
2 ч.л. мед
50 мл светъл балсамов оцет/ или ябълков/



Приготвяне:
Почистете крилцата и изрежете тънките части.
Измийте ги.
Сложете продуктите за маринатата в купа и ги разбъркайте добре.
Сложете крилцата в купата и покрийте с прозрачно фолио. Маринатата трябва да ги покрива. Приберете ги в хладилник за 12 часа.

Извадете ги от маринатата.

Сложете в дълбок тиган продуктите за соса.
Оставете да заври и намалете котлона.
Наредете крилцата на един ред. и сложете капак.
След 5 минути ги обърнете.
Обръщайте ги по време на готвенето така през 5 минути.
След 30 минути от началното време за готвене отстранете капака и оставете соса да се сгъсти.
Сервирайте.




5 коментара:

  1. Здравей Кате!
    Страхотни крилца,прати малко и у дома !
    прегръдки и хубава вечер мила
    нека е спорна и предстоящата седмица

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марийче, ще ти пратя, но и заповядай, с най- голямо удоволствие споделям с теб!:)

      Изтриване
  2. Чудесно изпълнение, Кате. Много обичам сладко-кселият сос и всичко с него. Когато за първи път опитах китайско, беше с такъв сос и се влюбих в него. Тази рецепта е малко по-различна от онази, която аз ползвам, но пък звучи неустоимо, вкусно и омайващо. Много е предизвикателна и ме заинтригува също да я опитам.
    Снимките ти както винаги са прекрасни и предизвикващи неистов глад и вълчи апетит. :)))

    Прегръдки, Кате и пожелание за прекрасна неделна вечер и една успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. И у нас се хапва с удоволстие китайско-като твоите крилца.Изглеждат апетитно.
    Приятна вечер,Кате!

    ОтговорИзтриване
  4. Любимите ни, със сладко кисел сос за всякакви случаи :)
    Сега имам едни хапки, пак в сладко-кисел сос, но с джинджифил, ще пусна тия дни, виж и оня сос, Кате.
    Много, много апетитни снимки!

    ОтговорИзтриване