събота, 18 август 2012 г.

Сочни кюфтенца на фурна


Открих чудесна рецепта за печени кюфтенца. С благодарности към Нанита! Фен съм на вкусните неща, затова я споделям, по-точно записвам и в моята кулинарна книга:).
Адаптирано от тук



Продукти:

1/2 кг кайма смес
1 яйце
1 глава лук
1 к.ч. смлян сухар
100 мл ледено студена вода
1к.ч.магданоз
щипка кориандър
щипка джинджифил
черен пипер
сол

За соса:
4 с.л. соев сос
4 с.л. олио

Приготвяне:
Настържете лука или го нарежете на ситно.
Сложете в купа всички продукти за кюфтетата и ги омесете добре. Оформете топчета. Оставете ги в хладилник за 1/2 час.
Разбъркайте соевия сос с олиото.
Потопете всяко кюфте в соса и ги наредете в тава.
Полейте с останалия сос.
Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 1/2 час.

22 коментара:

  1. А,това звучи мнго интересно с този соев сос,непременно трябва да проверя дали е толкова вкусно,колкото ми изглежда,но мисля,че нямам съмнения щом рецептата е препоръчана от данчето и Катето.

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни кюфтенца, Кате! Много сочни и пухкави. Направо да си бодна 1,2,3 ... 7-8 от тях :)))).

    Лека нощ, Кате и весела неделя утре!

    ОтговорИзтриване
  3. Бонбонче, много рядко правя кюфтета :)
    Нямам обяснение, но много обичам миризмата на пържени такива.
    Особено, когато се връщам гладна от работа и от някоя тераса ухае :)
    Нанита има чудесни рецепти и тази със сигурност е такава!
    Сега отивам да чета другите ти днешни предложения!
    Чао, засега!

    ОтговорИзтриване
  4. Аааа, наистина много сочни изглеждат! Ще пробвам това със соевия сос, явно той е разковниче за кюфтета на фурна. непременно, още тези дни, че честичко правя кюфтета.

    ОтговорИзтриване
  5. Много Благодаря, чудесна рецепта. Станаха много сочни и вкусни:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви, че споделихте резултата! Весели празници!

      Изтриване
  6. nai vkusnite stanaha blagodarq

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз ви благодаря, че споделихте резултата! Наистина са много вкусни, затова и записах рецептата в блога си.

      Изтриване
  7. Вчера ги направих и се получиха много добре :) Пак ще ги направя.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Супер, много се радвам, че са ви харесали, затова споделих и рецептата в блога си, наистина са много вкусни!

      Изтриване
  8. И аз ги направих, станаха много вкусни, благодаря за рецептата! Но при мен тези 100 мл вода бяха излишни - малко ми се разпадаха кюфтетата, тъй като бяха воднисти и не се стегнаха, а докато ги топях в соса преди печенето беше съвсем забавно. После имах доста сос :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че са ви харесали, наистина рецептата е много добра и се радвам, че и аз я открих при Нанита:). Относно водата предполагам, че зависи от каймата, затова, но нали пък има сухар, не знам защо така. Отлежаха ли в хладилника? Важното е, че са станали вкусно! Хубава вечер и благодаря за коментара!

      Изтриване
  9. Избрано,направено,изядено. М М М...ОДОБРЕНО!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина са много вкусни, радвам се, че и на Вас са допаднали:) затова и споделяме сполучливите рецепти:) Поздрави!

      Изтриване
  10. Чудесни, чудесни кюфтенца! Обрах точките! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, чудни са, наистина! Да е жива и здрава Нанита, че ги сподели с нас:). Поздрави!

      Изтриване
  11. Много са вкусни, на всички вкъщи ни харесаха. Благодаря за споделената рецепта. :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че са ви харесали и на нас ни се усладиха. Поздрави!

      Изтриване
  12. А соевият сос как се казва,моля?
    На пазара има доста видове...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Соевият сос може да бъде този, който Вие предпочитате. Точно в тази рецепта не помня кой съм използвала, но от много време насам готвя единствено с Кикоман.
      Поздрави!

      Изтриване
  13. Страхотна рецепта! Правя я вече за трети път и винаги са много сполучливи, само с подправките експериментирам. Сосът на мен не ми стига и слагам после допълнително. Мъжът ми е голяма претенция за месото, но тези ги оценява подобаващо-цяла тава омита :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че са допаднали на всички ви!:) На нас също много ни харесаха и затова съм ги споделила. Благодаря за коментара! Честита баба Марта!

      Изтриване