неделя, 12 август 2012 г.

Китайски пелмени


Адаптирано от тук.


Продукти за тестото:
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. студена вода
щипка сол

за плънката:
100 гр. кайма смес
пресен зелен лук или праз, бялата част, нарязан на дребно
1 с.л. соев сос
1 с.л. сусамово олио
щипка от подправката 13 аромата
сол, ако каймата не е солена


Сложете в купа пресятото брашно и сол и добавяйте на части водата, като бъркате с клечки.



След това омесете с ръце меко тесто.
Сложете го в купа, покрийте купата с влажна кърпа и оставете да почине за 30 минути.

Сложете каймата в купа и добавете останалите съставки.
Разбъркайте я добре.

Извадете тестото и оформете малки топчета, които разточете на кръгове с Д 6 см.
* Може да разточите тънка кора и с чаша да изрежете кръгчета.



Сложете по 1 ч.л. от плънката в средата и сгънете на полумесец.


Притиснете краищата с вилица или пръсти, ако нямате формички.



Сложете в дълбок тиган на котлон вода да заври.
Пуснете внимателно пелмените вътре и ги оставете да се сварят на среден огън, за около 10 минути, те изплуват на повърхността.
Сервирайте топли със соев сос.


3 коментара:

  1. Чудесна рецепта, Кате. Много са съблазнителни и звучат изкусително и много вкусно!

    Прегръдки и една прекрасна неделна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. А колко пелмени се получават горе-долу от това количество продукти?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, отдавна съм ги правила, но със сигурност тези бройки, които виждате в чинията се получават:). Поздрави!

      Изтриване