сряда, 1 август 2012 г.

Шоколадов салам / Σαλάμι σοκολάτας


Адаптирано от тук.




Продукти:
125 гр краве масло / в рецептата се използва много твърд маргарин/
250 гр бисквити Petit beurre, но може и обикновени или чаени
100 мл прясно мляко, може и подсладено
2 с.л. какао
1 с.л. ром или няколко капки есенция


Приготвяне:
Натрошете бисквитите на малки парченца.
Ако са от твърдите обикновени, може да ги напръскате с малко прясно мляко.



Сложете маслото за около 30 сек. в микровълнова, за да омекне.




Разбъркайте го с какаото.


Добавете прясното мляко. Разбъркайте до еднородност, ако е необходимо загрейте за малко в микровълновата.


Залейте бисквитите с тази смес, добавете рома и разбъркайте.
Разстелете лист домакинско фолио или хартия за печене.
Изсипете сместа върху хартията и увийте като салам.
Завържете двата края с конец.



Приберете в камерата да стегне и нарежете на филийки.
Може да сервирате със сладолед:





2 коментара:

  1. Разкошно предложение, Кате! Съблазнително, разхлаждащо и неустоимо сладко!

    Прегръдки и прекрасни почивни дни от мен, Candy!

    ОтговорИзтриване
  2. Много вкусно изглежда и особено на фона на морските цветове :-)

    ОтговорИзтриване