сряда, 1 август 2012 г.

Патладжанени кюфтенца / Μελιτζανοκεφτέδες


Адаптирано от тук.



Продукти:
4-5 средни патладжана
1 чаша настъргано сирене
1 яйце
2 скилидки чесън, много ситно нарязани, или пресовани
1 глава лук, настърган
1 чаша брашно
1 връзка магданоз, нарязана на ситно
1 ч.л. сух риган
сол и прясно смлян черен пипер
царевично олио за пържене




Приготвяне:
Изпечете патладжаните във фурната, за около 15 минути.
Извадете вътрешността и я оставете да се отцеди в гевгир за 1 час.
Намачкайте с вилица месото на патладжана в купа със сиренето, яйцето, чесъна, лука, солта, магданоза, черния пипер и ригана.
Започнете да месите бавно като добавяте брашното, докато получите гъсто тесто.
Загрейте олиото в тиган и изсипвайте по една с.л. от сместта.
Пържете кюфтетата до златисто от двете страни и ги оставете на хартиени салфетки, за да се абсорбира излишната мазнина.






4 коментара:

  1. Ох, Бонбонче, дали има от тази вкусотия?:))))
    Страхотни са!

    ОтговорИзтриване
  2. И без сирене също така, тоест, как мислиш, дали ще се получи добре, ако е веган?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вместо сирене може и Тофу, сигурно, но всъщност може и без сирене, защо не:). А яйцето знам, че се слага да го държи, ако мислиш, че няма да се разпадне, но ти си вълшебница, ще измислиш нещо! Хубава седмица, Рони!

      Изтриване