петък, 21 септември 2012 г.

Пролетни азиатски рулца


Тези рулца са много вкусни, рецептата е от Ginger cookies и от Фюжън и класически рецепти

Моята оризова хартия обаче беше прекалено тънка. Гледам, че навсякъде изглежда по-плътна и дори се навлажнява, за да се работи по-лесно с нея. Тази, която използвах не навлажнявах, единствено се намокри от зеленчуците. Но явно този вид оризова хартия не е за тези рулца. Ако някой има повече инфо, моля да пише!





Продукти:

оризова хартия - ядлива
моркови, на жулиени
краставици, на жулиени
кълнове
авокадо, на кубчета
сварени скариди, на ситно

сусам
сладък соев сос
оризов оцет
солен соев сос

зехтин
1 скилидка чесън



Приготвяне:
Загрейте зехтина, поставете скилидка чесън за аромат и добавете морковите. Оставете така до омекване, посолете. Разбъркайте и оставете да се охладят.

Мариновайте краставиците и морковите със сусама, соевия сос и оцета.
Оставете ги 1/2 час.

Ако използвате тънка оризова не я навлажнявайте, а директно работете с нея, дори използвайте 2 листа.
Ако хартията ви е плътна, тогава я намокрете леко.
Разстелете хартията и поставете от маринованите зеленчуци, кълновете, скаридите и авокадото.
Навийте на рулце или фуниййка.






6 коментара:

  1. Чудесни са, Бонбонче!
    Не мога да ти дам инфо за хартията но ще ги опитам!
    Поздрави и хубава вечер!
    И от супичката похапнах!

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитни и здравословни изглеждат :)

    Вкъщи съм се запасила с различните видове оцети и сосове, само оризова хартия нямам.. ако намеря във китайския магазин обаче, веднага ще пробвам рулцата ти :)

    ОтговорИзтриване
  3. Кате,много красиви са японските ти ястия :)
    Браво миличка
    прегръдки и хубава събота

    ОтговорИзтриване
  4. Разкошни са ти ролцата, Кате! Много ми допаднаха.

    Прегръдки и прекрасен weekend!

    ОтговорИзтриване
  5. От сума ти време съм взела и аз едни оризови кори,но още не ми е дошла муза как да ги стъкмя,но са кръгли и дебели.Страхотно азиатско меню,Кате!

    ОтговорИзтриване
  6. Тази рецепта е чудесна и още когато я видях при Мариянка си я набелязах. Благодаря за подсещането с тази публикация!
    Поздрави

    ОтговорИзтриване