събота, 10 ноември 2012 г.

Тиквено руло


Рецептите за тиквени рула са много и разнообразни. За моето руло се спрях на тази рецепта, с леки изменения в крема.

Адаптирано от: www.verybestbaking.com





Продукти:

Блат:
3/4 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сода на прах
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. канела на прах
1/2 ч.л. смлян карамфил
1/4 ч.л. сол
3 големи яйца
1 ч.ч. захар
2/3 ч.ч. пюре от тиква / получено от печена или варена без вода тиква/

Крем:
150 гр аерирана крема Жоси
150 гр Филаделфия
1 ч.ч. пудра захар, пресята
6 с.л. краве масло на стайна температура
1 ч.л. ванилия

1/4 ч.ч пудра захар, за поръсване



Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе тавата на фурната - голямата правоъгълна.
Застелете хартия за печене.

Смесете пресятите: брашно, бакпулвер, сода, канела, карамфил и сол в малка купа.
В друга голяма купа разбийте яйцата и захарта с миксер, докато сместа се сгъсти. Добавете тиквата и разбийте.
Постепенно добавете брашното, като разбивате с миксера.
Изсипете сместа върху тавата и разстелете равномерно.

Печете около 15 минути, проверете с клечка.
Извадете заедно с хартията и навийте на руло, на късата страна.
Оставете върху решетка да изстине.

За крема
Разбийте всички съставки в купа с миксер до гладкост.
Внимателно развийте блата и отстранете хартията. Разстелете крема. Навийте отново на руло. Увийте в найлоново фолио и съхранявайте в хладилник поне за един час.
Поръсете с пудра захар преди сервиране.

4 коментара:

  1. Olá!!!!
    Vim dar uma espiadinha em seu Blog e me deparo com esta receita maravilhosa, e justo há essa hora??? Huuuuummmmm... É de dar água na boca.
    Tenha um Bom Fim de Semana!!!!!
    Beijos Márcia

    http://decolherpracolher.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  2. Това е интересна идея - руло от тиква!
    Изглежда много съблазнително!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, вече два пъти правя това руло,естествено с малки изменения :)макар и от друг източник рецептата е същата, Много е вкусно и бързо свършва, скоро ще видиш и моята импровизация! Идва ми пак да го приготвя, а вчера хапнахме последното парче!
    Поздрави и успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Много апетитно изглежда рулото. Вземам си парченце за кафето :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване