вторник, 22 януари 2013 г.

Бирени мезета: пилешки воденички пане


Вкусно бирено мезенце са пилешките воденички. Обаче трябва да са почистени добре!
Преди да се панират, първо се сваряват. Панировката може да бъде всякаква. Моята е смес от яйца, сол, брашно и зеленчукова подправка.


Продукти:
пилешки воденички
сол
зеленчукова подправка Вегета или Пикантина
яйца
брашно
черен пипер

Измийте и почистете воденичките много добре!
Сварете ги в леко посолена вода.
Изцедете ги.
Поръсете ги с малко черен пипер.
Разбийте в купа яйцата, солта и зеленчуковата подправка и добавете брашно, колкото да се получи смес като за палачинки.
Потопете воденичките в тази смес и пържете от двете страни в загрято олио до зачервяване.

10 коментара:

  1. Много апетитни Кате!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудно мезе, а и за вечеря минава :) Апетитна снимка, Кате! Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Мм, вкусно! Панирани много ги обичам, Кате, но само аз у дома. Явно вкусовете ни и тук се покриват! Наздраве, мила! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Кате,пак ме уцели право в 10-та:)))Така обичам воденички..............

    ОтговорИзтриване
  5. Апетитно мезе!
    Не сме фенове на воденичките, може би защото не ги приготвяме както трябва :)))
    Кате, провокираш ме! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. ММММ...любими воденички ,но в това изпълнение направо огладнях.
    Страхотно!!!
    Прегръдки и прекрасен ден от мен бонбонче!

    ОтговорИзтриване
  7. Много апетитно мезе Кате.Припи ми се биричка,като гледам снимката.:) :) :)

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотно изглеждат! Поздравления :-)!

    ОтговорИзтриване
  9. хайде нека е мезе за вино,че сега тази бира не ми спори,много са апетитни,Катенце!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване