сряда, 30 януари 2013 г.

Чоризо с боб



Рецептата е от Jamie Oliver
Прилича на Чили кон карне от мексиканската кухня, но тук Чоризото придава страхотен вкус и аромат на ястието.


Продукти:

200 гр Чоризо
1 глава лук
3 скилидки чесън
400 гр консерва с домати
400 гр консерва с боб
1 ч.л. червен пипер
зехтин
по желание люта чушка




Приготвяне:
Запържете в тенджера със зехтин на среден огън лука, нарязан на ситно, чесъна - на ситно и Чоризото на парченца. Аз извадих съдържанието на чоризото от обвивката.
Гответе 5 минути, като разбърквате от време, на време.
Добавете червеният пипер, разбъркайте и добавете доматите и боба. Разбъркайте и оставете на среден огън за 20 минути под капак, като към края отстранете капака, за да може ястието да се сгъсти.

7 коментара:

  1. Обожавам чоризо, а в комбинация с боб още повече! Наистина придава много хубав вкус, подсети ме да си сготвя:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Много ми допада предложението - хем бързо, хем вкусно!

    ОтговорИзтриване
  3. Ох, по обедно време, какво ми трябваше да надникна тук :) Много апетитно звучи това, Candy! Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Кате, благодаря за идеята!
    Много уютни снимки!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотно е! От испания много си харесах чоризото:)

    ОтговорИзтриване
  6. Неуморна си, Кате,
    толкова разнообразни идеи и рецепти -
    телешко, пилешко, сега и чоризо-
    Много вкусно и апетитно изглежда всичко,
    сърдечни поздрави и усмихнат ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  7. Ммм, Кате, това е чудна вечеря! Сочничко и пикантно!

    ОтговорИзтриване