неделя, 13 януари 2013 г.

Kikkoman: Свински джолан Якитори


След страхотното агнешко Якитори, реших да опека и свински джолан по подобен начин.
Разкошен стана!



Продукти:
1 свински джолан
сол
черен пипер

2 с.л. сос Якитори Кикоман
300 мл зеленчуков бульон
скилидки чесън
1/2 ч.л. червен пипер

3-4 картофа
1 глава лук
1 морков



Приготвяне:
Измийте и подсушете джолана.
Посолете го и поръсете с черен пипер.
В широк тиган налейте олио да загрее и сложете джолана. Трябва да се "запечата" от всички страни, не е необходимо да готвите. Само докато промени цвета си.
Извадете джолана.
В друг широк тиган налейте бульон, добавете соса Якитори, скилидките чесън разрязани на две и червения пипер.
Когато заври сложете джолана. Оставете за 1 минута на котлона.
Преместете джолана, обелените цели картофи и соса в йенска тенджера или тава, която да покриете с фолио.
Сложете във фурната и печете за 2 часа на 190 градуса.
Отстранете фолиото, добавете нарязаните на едро морков и лук и оставете да се запече за около 20 минути.



5 коментара:

  1. Не се и съмнявам, Кате! Чуден е!

    ОтговорИзтриване
  2. Ах този Кикоман! Ще взема и аз да го пробвам.

    ОтговорИзтриване
  3. Ех, този Кикоман, взех да го сънувам;)
    Обаче джоланчето ти е фантазия!

    ОтговорИзтриване
  4. Така приготвен е много вкусен!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване