сряда, 13 февруари 2013 г.

Вино и любов: Бутер сърца с плънка от броколи, сметана и пармезан


Февруари е! - Най-влюбеният месец, а аз продължавам с проекта и днешното ми предложение е за:


Бутер сърца с плънка от броколи, сметана и пармезан
Миналата година правих вариант с плънка от конфитюр.



Тук сърцата играят ролята на малки купички, в които можете да сложите плънка по избор. Сърцата се пекат отделно, така, че плънката, която използвате може да бъде всяка любима ваша вкусотия.

Продукти:
Бутер тесто Била/ Благодаря на Инчето, че презентира това тесто! Уникално е!/

за плънката:
400 гр броколи, пресни или замразени
400 гр заквасена сметана
2 с.л. настърган пармезан
* кедрови ядки за декорация



Приготвяне:
Включете фурната да загрява на 230 градуса./ според указанията на опаковката/.
Разстелете тестото и изрежете сърца.



Във половината от сърцата направете кръгли отвори.



Намокрете леко в края целите сърца.



Застелете тава с хартия за печене.
Поставете едно сърце с отвор върху цяло сърце и леко притиснете, за да залепне.
Приберете тавата със сърцата в хладилник, докато фурната загрее и за да се стегнат за малко формите.
Извадете ги и ги изпечете за 10-15 минути, до леко зачервяване.
Извадете ги и оставете да се охладят.


Пригответе плънката.
Сварете розичките броколи в съд без вода, по възможност.
За Цептер: сложете розичките броколи в касеролата или тенджера и поставете капака. Не отваряйте по време на варене, ако го направите, може да добавите 1 с.л. вода. Варете на средна температура.

Ако нямате такъв съд използвайте обикновен с вода.
Извадете и отцедете.
В тиган сгорещете леко олио и добавете сметаната. Разбъркайте и добавете пармезана. Оставете да се сгъсти, колкото желаете. Добавете розичките броколи и разбъркайте внимателно.
Сервирайте, като във всяко сърце добавите от плънката.


Реших да споделя и тези снимки от 2011, когато ги направих за пръв път, по рецепта, която беше в опаковката, само, че промених плънката, вместо конфитюр сложих сирене и яйца и тестото тук е на Бела.













26 коментара:

  1. Кате нямаш спирачки:)). Обичам всичко с бутер тесто, а тези сърчица направо ми спират дъха. Страхотни!!! Цялата поредица от вкусни идея "Вино и любов" следя с интерес. Много нестандартни и вкусни неща. Поздравления!
    Хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно, аз правя точно такива "кошнички", но никога не би ми хрумнало да ги направя като сърца!Много си креативна, винаги имаш интересни идеи, Катя!Поздрав!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сонче, идеята за сърчицата от миналата година я имаше в опаковките с бутер теста, явно не си попадала на нея, само че бяха с конфитюр.

      Изтриване
  3. Кате, прекрасно разработи тематиката, така вдигна летвата, че с нетърпение очаквам утрешната кулминация по темата! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Вкусно!Прегръщам те кулинарна фурийо:))!

    ОтговорИзтриване
  5. Бадемчетата, как се подават в ъгълчето, ммм, вкусно! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Катп, изглеждат страхотно вкусни тези сърца...

    ОтговорИзтриване
  7. Кате, кое е това бутертесто Била? Да не е Бела? Я поясни, моля :)
    Иначе идеята ти много ми допада и ще направя, но с любимия спанак, вместо тия броколи. Нали може :)
    Очаквам с нетърпение утрешното ти предложение - интересно какво си ни оставила за утре :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Била, Пепчо, като магазина. Защо не му снимах опаковката?:) Следващият път:). То се вижда и на снимката колко е различно от останалите.
      А утре ще позакъснея с публикацията, но дано пък ви е е интересно.

      Изтриване
  8. Ейй колко си изобретателна самоооо... ПРЕКРАСНИ СЪРЧИЦА КАТЕНЦЕ!
    Много целувки от мен!

    ОтговорИзтриване
  9. И аз не съм го мяркала това тесто,а уж ходя от време навреме в Била.Ползвала съм тяхното за пици,нищо особено не е по мое мнение,но това нали е бутер?
    Идеята за сърцата е чудесна,а плънката -мнооого по мой вкус,Кате!Усмихната и успешна сряда пожелавам! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. и аз да се включа в дискусията за тестото .Била имат битер тесто с марката "клевър", тяхната си марка.Но не е хубаво.Сигурно става дума за нещо друго?

      Изтриване
    2. Роси, Сонче, Била е, като магазина, имат и тесто за пици, имат и бутер тесто и още много продукти с тази марка вече са пуснали. Много различно е от останалите и много ми допада. Инчето също публикува доста предложения с него.

      Изтриване
  10. Кате, вино и любов и всичко на трапезата за празника е при теб мила!:)
    Следях те изкъсо, макар и да не коментирах често:)
    Каква енергия, какви идеи, браво!
    А тези бутер сърчица са точно по вкуса ми!
    Поздрави мила и ще чакам да видя финала утре:)

    ОтговорИзтриване
  11. Много вкусни и пухкави, Кате!

    ОтговорИзтриване
  12. Прекрасни сърчица, Кате! Чудесни! Даваш ми прекрасна идея за тестото, което замесих днес. :) Само, че при мен ще е сладък вариант. Благодаря ти!

    Прегръдки и прекрасен ден от мен!

    ОтговорИзтриване
  13. Катенце, извор на идеи си!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  14. Кенди, изумяваш ме с това какви красиви неща могат да се получат от обичайни и всекидневни ястия, поднесени под различна форма /сърцевидна :-)/ и с въобръжение.

    ОтговорИзтриване
  15. Разкошни са, Кате! Много оригинални и обещаващо вкусни! Поздрави и красив утрешен ден!

    ОтговорИзтриване
  16. Бонбон, би трябвало вече да си се превърнала в едно голямо сърце;) Пак хубаво предложение, чудя се кога смогваш???
    Хубав празник утре!

    ОтговорИзтриване
  17. Кате, възхищавам ти се от сърце!Прекрасни са ти идеите и изпълнението!
    Тези бутер сърчица ме грабнаха веднага,чудесни са!
    Записвам си ги в бъдещи планове.
    Поздрави и хубав празник!

    ОтговорИзтриване
  18. Кате, уникално вкусно- всичките ти предложения.Но това с броколите- толкова обичам със сметана и сиренца, а хрупкавото бутер тесто е прекрасно допълнение!
    Весел празник, влюбена Трифонке!

    ОтговорИзтриване
  19. Кате, вече няколко пъти пиша, как много ми допадат идеите за този празник,
    но това предложение силно ме очарова :
    всички любими мои продукти събрани и приготвени по един фин и елегантен начин.
    Честит празник -
    бъди влюбена, вдъхновена и много много щастлива, Диана

    ОтговорИзтриване
  20. Винаги пълна с идеи и винаги перфектно осъществени!
    Поздравления, Кате!
    Весел празник!

    ОтговорИзтриване
  21. Кенди, благодаря ти за идеята. Направих бутер тестото по миналогодишния ти вариант - с яйце и сирене. Изрязах парченцата с квадратна форма, много красиви се получиха при печене.
    Поздрави от мен

    ОтговорИзтриване