събота, 2 февруари 2013 г.

Вино и любов: Крем карамел - сърце


Лесно, бързо, ефектно и вкусно... Предложението ми днес е с крем карамела на Dr Oetker. Прави се с варене и се разсипва още течен и горещ в купички. На практика може да използвате всякакви купички, чашки, каквото ви харесва, стига да издържат на топло и студено:).
Аз използвах формички за мъфини сърце и кръгли купички. Декорирах с карамелени сърца. Така, че и да нямате формички сърца, може да декорирате само подходящо и също ще имате прекрасни валентинки. А пък и кой ли отказва крем-карамел?:).



Начина на приготвяне е описан на опаковката, нужно ви е само 500 мл прясно мляко. Карамела и сместа за крема са в пакетчето.
Сипете от карамела в купичките. Направете крема и го изсипете в купичките. Оставете в хладилник да стегне сместа. Аз оставих точно за 2 часа и беше перфектен.
Може да обърнете върху чиния или да сервирате директно с купичките.
Декорирайте с фигурки от разтопена захар/ в плитка тенджера сложете малко захар на средна степен на котлон да се разтопи и когато започне да се оцветява отстранете от котлона. Внимавайте да не загори, че ще горчи. Ако това се случи, просто направете втори опит:)./Изсипете с помощта на лъжичка от карамела върху хартия за печене, оформете сърца и оставете за няколко минути да се стегнат.






13 коментара:

  1. Наистина, кой отказва крем карамел! Аз със сигурност не! Вземам си една купичка със това сладко сърце :)
    Хубава събота!

    ОтговорИзтриване
  2. Крем карамел не съм правила от много, много отдавна. Благодаря за подсещането, Кате, макар че аз предпочитам да си го направя по традиционния начин, стига да имам време, разбира се :)
    Сподели, какъв е вкусът на този инстантен крем карамел?

    Усмихната събота :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Инче, от много време му бях хвърлила око и все се чудех обаче пък в крайна сметка го направих и да ти кажа ни хареса, различен е от домашният, но е вкусен.

      Изтриване
  3. i az iskaaaaaam,2 kupiçki ,mislya çe şte mi stignat.

    ОтговорИзтриване
  4. Колкото и да е странно, аз бих отказала, ако има нещо друго сладичко. =) По принцип обичам всичко и не съм претенциозна откъм храна, но ако имам избор, ще посегна към друг десерт (не ми е най-любимото нещо крем карамелът).
    Представянето му при теб обаче е чудесно. Поздрави, Кате!

    И един въпрос - на такава вълна си, затова питам теб. Как да си направим палачинки във формата на сърце с подръчни материали? Може ли въобще? Благодаря предварително и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, палачинките са в проекта под номер 10:). Но когато нямаме специални форми, може да си изпечем палачинките и да ги изрежем с формички за сладки, по -големи. Също може и по шаблон с нож.
      По този начин ще са си точно палачинки тънки. Защото със формите ми се получават малко по-дебели и все пак изискват повече време за направа. Може да си направиш обикновени палачинки и да ги декорираш със сърца от карамел или шоколад. :) Хубава неделна вечер!

      Изтриване
  5. Много сладурси сърчица!Траяна

    ОтговорИзтриване
  6. Бонбон, крем карамелът изглежда страхотно! А как е на вкус спрямо традиционния вариант, печен на фурна?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! Крем -карамела е вкусен, различен от домашният, но все пак вкусен. Хареса се на всички, които го опитахме и определено бих го направила отново. Хубаво е, че освен това е и лесен за приготвяне.

      Изтриване
  7. Неуморима си, Кате...... подредена, точна и коректна към читателите.
    Браво,мила!!!
    Хубава вечер и слънчева неделя!

    ОтговорИзтриване
  8. Нещо последната ми фурна ми се подиграва всеки път като започна да правя крем карамел, а правя такъв от 30 години;)))
    Хубав начин да покажеш любовта си към някого.
    Прегръдка, Бонбон!

    ОтговорИзтриване
  9. Кате, страхотни снимки и чудесно предложение!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване