сряда, 20 февруари 2013 г.

Кавърма по Ивайловградски


В едно предаване за Ивайловград по Дестинация България показаха рецепта за кавърма по Ивайловградски.
Запленена от тази част на България, която е в списъка ми с места за посещаване:)реших да се пренеса поне кулинарно там.
Това, което успях да разбера от рецептата, понеже до мен има един сладък Бърборко:) беше, че в нея се слагат равни части свински врат, праз и черен дроб. За подправки нищо не разбрах, но в крайна сметка подправките са на вкус, така, че едва ли съм изменила начина на приготвяне.
Ето как я приготвих аз и се получи нещо наистина много вкусно!




Продукти:
1 парче сланина
500 гр свински гърди без кокал
500 гр черен дроб
500 гр праз лук

1 к.ч. червено вино
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
1 с.л. доматено пюре


Приготвяне:
Нарежете сланината, месото, дроба и праза на едро.

Сложете в дълбок тиган сланината и добавете малко олио. Оставете да се разтопи.


Добавете месото и пържете до полуготовност.


Добавете дроба и пържете също до готовност.


Добавете праз лука пържете за няколко минути и добавете доматеното пюре, солта и подправките.


Разбъркайте и изсипете виното. Оставете под капак за около 30 минути на среден огън да омекне, отстранете капака и оставете на котлона докато остане на мазнина.



9 коментара:

  1. Харесвам тази комбинация!
    Благодаря за чудесната рецепта, по мой вкус е! И си пасва много добре с винцето :)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Ohh wie toll .Dieses Rezept kommt in meine Cooking List .
    LG
    Martina

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, с дроб не съм опитвала, но на прочит ми харесва. Ще похапна от твоята, че много апетитно изглежда! Лека вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудно ястие ,Кате ! Много ми хареса щом има и дроб ! А праза съм сигурна ,че му придава и страхотен вкус !
    Хубава вечер , Бонбон :* ! Целувки !

    ОтговорИзтриване
  5. Това определено ще е вкусно! Мазнинко и вкуснинко :)

    ОтговорИзтриване
  6. Тази част от страната е и в моята листа, ама съм сигурна, че ще ме изпревариш- с твоят интензитет на пътуване...;)))
    И кавърмата ще опитам- изглежда много, много добре;)

    ОтговорИзтриване
  7. Еми, страхотна се е получила:)
    Месце има ли, значи всичко с яденето е ок:) Хаха
    Майтапя се:)
    Хареса ми рецептата:)

    ОтговорИзтриване
  8. Преди малко я свалих от печката - страхотна е! Да не говорим, че е бърза и лесна за правене. Ако продължа да пиша, може и да не ми оставят, затова благодаря! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) Усмихна ме! Едва ли има и за мен, но бих се наредила на опашката! Наистина е нещо страхотно, радвам се, че сподели резултата! Поздрави, Бонбончето!

      Изтриване