четвъртък, 28 февруари 2013 г.

Вкусен сач с месце и зеленчуци


Навън е снежно, красиво и студено. А вътре топло, вкусно и уютно.
Зимата е сезона на най-вкусните и богати ястия. Любими са ми сачовете. Харесва ми това, че може да се импровизира с налични продукти, а да се получи невероятен резултат. Всъщност какво съдържа един сач? - зеленчуци, месо, сирена и подправки, хубаво е да се добави сметана или доматен сос, за да има и вкусно сосче. Какво ще сложите е въпрос на личен избор и налични продукти.
Един такъв сач е и днешният. Някои от продуктите добавях в процес на готвене, съвсем спонтанно. Бързам да запиша рецептата, за да не забравя какво точно направих. Наистина се получи голяма вкусотия - пробвайте:



Продукти:
1 пилешко бонфиле
около 200 гр суров свински бекон
2 картофа
2 глави лук
4 печени обелени червени чушки
олио
сол
черен пипер
3 топени сиренца Жоси
3 с.л. настърган кашкавал Жоси
2 с.л. майонеза Краси
100 мл прясно мляко

Приготвяне:
Намажете обилно сача с олио, да остане да се вижда, и го сложете на котлон. Включете на най-ниска степен.
/ Става на обикновен и металокерамика и стъклен/.
След 1-2 минути увеличете на средна степен.
Когато сача загрее добре добавете месото, нарязано на кубчета и увеличете на степен 7/от 9, или 3 / от 4. Посолете и поръсете черен пипер.
Бъркайте с дървена лъжица, докато месото се запечата от всички страни.
Когато месото стане леко златисто го извадете от сача.
Сложете в него лука, нарязан на полумесеци, чушките, на ивички, картофите, на тънки филийки.
Добавете 2 с.л. майонеза, разбъркайте и оставете зеленчуците да се готвят до готовност, като разбърквате от време на време с дървена лъжица.


Добавете нарязаното на кубчета топено сирене, разбъркайте, добавете месото, налейте прясното мляко, разбъркайте отново и оставете на котлона да се сгъсти соса.


Настържете отгоре кашкавал и поднесете!


12 коментара:

  1. Обичам много пържоли на сач, но сигурна съм, че и в компанията на зеленчуци, месото ще е превъзходно, Кате! Прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Никога не съм готвила на сач,но като ти гледам гозбата нямам съмнение,че е страхотно вкусно,Кате!
    Сърдечна прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  3. doyde vreme da si kupya gölyam saç .Prevızhodna si mila .

    ОтговорИзтриване
  4. Определено изглежда вкусно това. Но и да, много зимно - обилно и тежичко.
    Поздрави, Кате!

    ОтговорИзтриване
  5. Ето това ястие и начин на готвене ми е любимо....Прекрасен сач,Кате!

    ОтговорИзтриване
  6. Мх колко вкусно изглежда това Кате :) Прекрасен ден ти желая и прегръдки :)

    ОтговорИзтриване
  7. Съгласна съм с теб Кате! Сачовете правят зимата уютна и са много вкусни!

    ОтговорИзтриване
  8. Наистина вкусен сач си заформила, Кате! И богат при това! Точно като за зимен ден! ;)
    Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
  9. Невероятно вкусно изглежда! И аз си падам по сачове и комбинация от мръвчици със зеленчуци, но лятото идва и трябва да помисля за някакъв режим, а това е трудна задача... Хубав и усмихнат ден! :)

    ОтговорИзтриване
  10. О, страхотно изглежда, Кате! И на мен са ми много любими сачовете, но при мен влизат в употреба след откриване на лятната кухня :)Снимките ти са повече от апетитни! Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  11. Оо, това е моето ястие. Много обичам! При теб изглежда много, много вкусно!

    ОтговорИзтриване
  12. Se ve tan lindo y delicioso que quiero probar,abrazos y abrazos.

    ОтговорИзтриване