събота, 9 февруари 2013 г.

Вино и любов: Сърце от карначе


Понякога и най-обикновените ястия могат да бъдат доста романтични и празнични.
Днес предложението ще е по-скоро идея, отколкото рецепта.
Хрумна ми спонтанно, беше навито като го купих на осморка и като го дръпнах се получи сърце, с малко дооформяне.
Навийте карначето като сърце, прикрепете с клечки и сложете в тава с 2-3 с.л. вода.
Изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Като се запече от едната страна, обърнете внимателно. След като го обърнете може да чукнете 1 яйце вътре в сърцето, да се запече с него.
Аз правих вариант с кренвирши и яйца и затова сега не сложих яйце.





10 коментара:

  1. Много идейно, Candy! Благодаря за подсказването на това оригинално оформяне :)
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Едно време много обичах карначета, не че сега не обичам, просто не съм се сещала да купувам :) Благодаря за припомнянето и за чудесната идея, Кате! Много апетитно завито и колоритно поднесено :)

    Хубав уикенд :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много оригинално, Кате! И вкусно... Прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много оригинално и различно, Кате!

    ОтговорИзтриване
  5. Освен че е сърце, прилича ми и на пафтите от българските народни носии. Изобщо голямо творение.
    Поздрави, Кате!

    ОтговорИзтриване
  6. Много творческо, Кате!
    И тематично пък за празника. Виж, тази идея най-много ми допада :)

    ОтговорИзтриване
  7. Интересно сърце,не ми е идвало на ум, а много често карначетата присъстват на трапезата ни. Ще си "открадна "идеята ти, харесва ми!
    Приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  8. Много идейно предложение, хубава събота вечер!

    ОтговорИзтриване
  9. Първоначално се чудех дали да го включа, но така или иначе си е идея и то доста интересна, пък и лесна, особено с някоя избрана гарнитурка:). Радвам се, че и тази ви хареса!

    ОтговорИзтриване
  10. Кате, добре че си включила предложението - идеята е супер!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване