Преди години опитах да направя браунис и се провалих - станаха като сухи пасти:). Миналата година си харесах оформени като сърца браунис, но така и не се престраших да пробвам отново.
Сега обаче реших да ги направя и се получиха. Много вкусни с влажна текстура и хубава коричка.
Продукти:
90 гр черен шоколад
90 гр краве масло
2 яйца
120 гр кафява захар (използвах мусковадо)
1 пакетче ванилена захар (10гр)
70 гр брашно
щипка сол
Декорация:
счукани ядки
Дулсе де лече
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Намажете квадратна или правоъгълна тава с олио и застелете хартия за печене на дъното. Моята тава е квадратна с размер: 24x24 см.
Ако използвате по-малка тава ще станат по-високи.
Нарежете шоколада на ситно и маслото на парченца.
Сложете ги в тенджерка на котлон на слаба степен да се разтопят. Отстранете от котлона.
В купа разбийте яйцата със кафявата захар и ванилената захар. Разбивайте докато станат на гъст крем.
Добавете шоколадовата смес към яйчната на тънка струйка и разбърквайте с дървена лъжица.
Добавете пресятото със солта брашно на няколко пъти, като разбърквате с дървена лъжица и внимавате обема да не спада.
Изсипете сместа в тавата и изпечете в предварително загрятата на 180 градуса фурна.
Ако е по-висок, може да са необходими до 20 минути.
При всички случаи проверете след 10 минути с дървена клечка дали се е изпекъл: забодете клечката в средата на сладкиша и я извадете, ако по нея няма трохи и следи, значи е готов.
Извадете от фурната и оставете сладкиша да се охлади в тавата, след което извадете и нарежете на желаните форми, в случая сърца.
Декорирайте с ядки, Дулсе де лече.
* От изрезките може да си направите кексчета на клечка или скалички. Или пък домино:)
Този сърцат браунис е едно шоколадово изкушение Кате:)
ОтговорИзтриванеИ не само той…при теб е като кулинарна енциклопедия за Св.Валентин:)
Вино и любов и всичко за празика на влюбените!
Това определено изглежда чудесно.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
ponyakoga braşnoto ne pasva,ponyakoga i ot furnata zavisi kraya,tezi sırtsa sa çudesni....sama li şte gi izyades....
ОтговорИзтриванеКакво става с тези коментари, вече в няколко блога не ми излизат! (:
ОтговорИзтриванеТези шоколадови сърчица са едно изкушение за романтичен празник!
А и идеята ти за оползотворяване на изрезките е много сполучлива! :)
Поздрави!
Прекрасни са!Щом са брауни, за мен няколко, моля:)
ОтговорИзтриванеОтново прекрасно предложение, Кате! Чудесни сърчица! Наистина са едно много мило и изкушаващо предложение за деня на любовта.
ОтговорИзтриванеПоздрави и един прекрасен петъчен след обяд от мен!
Просто съвършени са тези твои валентинки, Кате! Искам ги всичките! Прегръдки с пожелания за прекрасен уикенд! :)
ОтговорИзтриванеКате,много сочно брауни и така нежно си декорирала с карамела!Доминото също е много идейно и сполучливо,хареса ми и то!Прегръдка! :)
ОтговорИзтриванеЧопвам си едно парченце! Кой не обича брауни, пък и толкова красиво поднесени!
ОтговорИзтриванеНаистина тези брауни са първите ми сполучливи и се надявам от там нататък да успявам с тях:), защото са много вкусни! Но предполагам, че след като вече записах рецептата и как точно стават нещата, ще успявам:)
ОтговорИзтриванеKate, blagodarya ti za strahotnata rezepta!
ОтговорИзтриванеNeopisuemo vkusno...