четвъртък, 7 март 2013 г.

Паста сърца със сос от сирена


Това е една съвсем импровизирана рецепта, която пък се получи много вкусно.
Тъй като тази паста, които използвам в рецептата е много красива и всъщност идеята е да се акцентира върху нея, затова избрах да я приготвя по този начин.



Продукти за 2 порции:
200 гр паста / макарони
2 л вода
1 с.л. сол


сос:
200 мл готварска сметана
3 бр. триъгълници топено сирене Жоси
1 с.л. пармезан на прах
грах от консерва / количество по желание
сух босилек
черен пипер



Приготвяне:
Сложете в тенджера водата със солта да заври.
Добавете макароните и ги варете 6 минути, на среден огън.
Извадете ги, изцедете ги и ги изплакнете със студена вода. Оставете ги да се отцедят и ги поставете в чиния, добавете грах.



Направете соса:
Сложете в съд на котлон сметаната, пармезана и нарязаното на парченца топено сирене.
Добавете щипка сух босилек, черен пипер. Когато се сгъсти, отстранете от котлона и изсипете върху макароните.

6 коментара:

  1. Много настроение носи тази паста. Страхотна идея.
    Хубав ден, Кате!

    ОтговорИзтриване
  2. За пръв път виждам такава паста!
    Идеята със сосчето и грахта много ми харесва!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Que Linda massa... Adorei!!!
    Pena não ter igual por aqui :(
    Beijos Márcia (Rio de Janeiro - Brasil)

    http://decolherpracolher.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотна! Не съм виждала такава паста:)
    Рецептата със сирена е по мой вкус:)

    ОтговорИзтриване
  5. Супер симпатична паста! Страхотна е, Кате :)

    ОтговорИзтриване