вторник, 5 март 2013 г.

Пиле Якитори


Рецептата, която показвам днес е много лесна, не изисква много продукти и е много вкусна. Необходими са ви: пиле, сос Якитори Кикоман и малко бира, може и бульон.




Продукти:
2 пилешки бутчета
сол
черен пипер
2 с.л. Якитори сос Кикоман
1/2 ч.ч. бира


Приготвяне:
Измийте и подсушете бутчетата.
Посолете ги ги поръсете с черен пипер и ги "обтрийте" добре.
Намажете всяко бутче с 1 с.л. сос Якитори.
Поставете ги в тавичка и ги приберете в хладилник за 12 часа. Може и за по-малко:)
Извадете ги и в тавичката налейте бирата или бульона отстрани. Ако искате може отново да намажете с малко сос.
Покрийте тавата с фолио и сложете в загрята на 200 градуса фурна.
След 30 минути намалете на 180 градуса и печете още 30 минути.
Отстранете фолиото и оставете да се запекат до готовност.


2 коментара:

  1. Ммм, каква хубава коричка:)
    А сосчето в БГ къде мога да намеря? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет!:) Виждала съм Кикоман засега само в Метро, но предполагам, че може би го има и в други търговски вериги.

      Изтриване