четвъртък, 7 март 2013 г.

Пържена Ципура


Харесвам повечето риби, по различен начин на приготвяне, но като че ли пържени най-си ги обичам:). Ципура съм пържила на порции, а сега реших да я приготвя както пъстървата - цяла пържена. Съвсем класическа рецепта за пържене в царевично и бяло брашно, все пак ще запиша технологията.



Продукти:
Ципура - цяла или на порции
смес от равни количества бяло и царевично брашно
сол

за сервиране:
задушени зеленчуци
маслини



Приготвяне:
Почистете рибата от вътрешностите и люспите. Измийте я.
Посолете я.
Потопете я брашното и изпържете в тиган със загрят зехтин / олио/ на среден огън от двете страни.

Извадете върху домакинска хартия да се отцеди от поетата мазнина и сервирайте със задушени зеленчуци в масло и маслини.

4 коментара:

  1. Не мога да изпържа цяла риба, винаги при обръщане ми се разчупва...сподели ти как го правиш? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С голямата решетъчна лъжица или пък със щипките, но под диагонал:) Може да пробваш да я избуташ в чиния и след това да я върнеш в тигана, ако мислиш, че няма да се справиш. Не съм имала проблем досега. Оставям я добре да се запържи от едната страна и тогава обръщам и в тефлонов тиган, за да не се лепи. Поздрави!

      Изтриване
  2. Тия дни си хапнах добре рибка, но никога не съм пържила и аз цяла риба, или поне не си спомням (не пия докато готвя :)))
    Чудесно вкусно изглежда рибока, но виждам, че много нещица вкусни си сътворила тия дни - добре им угаждаш ти на домашните, добре :))

    ОтговорИзтриване
  3. Цяла по-голяма рибка и аз не съм пържила:)
    Най-голяма като сантиметри съм пържила около 1 педя риба.
    И аз ще опитам с по-големи рибки.:)
    Твоята е с примамлива златиста коричка и много ми хареса с тази гарнитура:)

    ОтговорИзтриване