Страници

Уикенд на занаятите и изкуствата, Боровец


От доста време следя инициативите на Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите – А.Р.И.З.-7. С "Пъстра трапеза" се разминаваме вече на няколко пъти, но надявам се в най-скоро време да видя на живо този невероятен и уникален по рода си кулинарен фестивал.
Все пак съм радостна, че успях да посетя пък друго, не по-малко атрактивно събитие - на традиционните български занаяти, което се проведе от 19 до 21 юли в Боровец. Организирано от Съюза на хотелиерите в Боровец и с подкрепата на община Самоков.
В специални шатри майсторите от Националната занаятчийска камара и от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите експонираха своите произведения.
Голяма атракция беше Гигантската двуметрова лъжица, изработена от скулптора Павел Койчев специално за инициативата „Пазител на традициите".
Честно казано направо се захласнах по всичко направено от човешка ръка, просто невероятни неща! Големи таланти има в нашата България и съм много щастлива, че има такива хора, като АРИЗ 7, които помагат за съхраняването на българските традиции и обичаи.











Няма как да не щракна и любимите ми кончета:)


И разбира се пистата, по която се провеждаше състезание за планинско бягане, та докато хапвахме станахме свидетели и на награждаването.



Хубав вторник от мен и много усмивки!:)

12 коментара:

  1. Хубав вторник и на теб! Красиви снимки!

    ОтговорИзтриване
  2. Българите отдавна са доказали,че могат да се наредят сред световния елит. Има много хора, които наистина правят чудесни произведения на изкуството. Жалкото е, че в България няма пазар и се продава на безценица.
    Поздрави,Кате!

    ОтговорИзтриване
  3. Кате,и аз много се захласвам по тези инициативи!Има невероятна атмосфера, а нещата които се показват са страхотни!
    Кате,каня те да се включиш във вълната с предизвикателства и да отговориш на няколко въпросчета http://undermushroom9.blogspot.com/2013/07/blog-post_28.html

    ОтговорИзтриване
  4. Хубав вторник и на теб, Кате!
    Чудесни снимки и много интересни майстории си заснела. Обаче стъклените форми ме изумиха -не съм виждала такива.
    Поздрави сърдечни :)

    ОтговорИзтриване
  5. И аз като Пепито се изцъклих на шишетата..:)))Повече от красиви...както и всичките ти снимки,Катенце!Прегръдки и от мен:)))),но разхладителни :)

    ОтговорИзтриване
  6. Удивителни снимки и много приятна атмосфера, Кате! Със сигурност би ми било интересно на живо, но и с твоята виртуална разходка се примирявам :) Лошото е, че току-що прочетох, че голямата лъжица са я откраднали в събота срещу неделя. Е, то това пак си е нашенска традиция, за жалост.
    Прекрасен вторник и на теб, Катюшка!

    ОтговорИзтриване
  7. Златни ръце имат представените майстори,Кате,благодаря ти,че сподели с нас!
    Прегръдка и хубава седмица и на теб!

    ОтговорИзтриване
  8. Много красиви снимки си направила Катенце.Много обичам такива занаятчийски инициативи.Как да не се захласне човек по такива майсторски изработени красоти.Всички са много красиви и глинените съдове,и дървените а шишенцата са много сладки.Поздрави Катенце!

    ОтговорИзтриване
  9. Кате, беше ми интересно да видя познатите майстори през твоите очи! Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  10. Отново интересна разходка, Кате! Много ми се иска да посетя подобна инициатива. Веднага си харесах шантавите шишенца и дървените лъжички.
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  11. Чудесна инициатива наистина, Снежи, това с кражбата на лъжицата е просто отвратително. Как хората посягат на такива ценности, не се спират пред нищо. Дано я намерят!

    ОтговорИзтриване
  12. Кате, радвам се че ни направи съпричастни на тази инициатива и ни запозна с част от производството на българските майстори!
    хубава вечер!

    ОтговорИзтриване