сряда, 21 август 2013 г.

Паста Триколоре със зеленчуци и сос


Рецептата е от италианското меню и гостуване при Лети. Тъй като пастата е много красива, цветна и интересна, много исках да акцентирам върху нея, реших да я поднеса със зеленчуци, а сосът отделно. Реших да направя сос без варене, лек и свеж с класически италиански продукти. Сосът може да се обогати с различни подправки на вкус, лимонов сок, Йогурта може да се замени със заквасена сметана или кисело мляко. Зеленчуците може да са всякакви, аз избрах следната комбинация:


Продукти:

1/2 пакет паста / използвах Триколоре

1 червена чушка
4 бели аспержи
1 скилидка чесън
1 малка глава лук
няколко чери домати
1 малка тиквичка
сол, черен пипер

зехтин



Приготвяне:
Обелете аспержите с белачка за зеленчуци. Пуснете ги във вряща вода със малко сол, захар, черен пипер и зехтин. Оставете ги за около 10 минути да се варят. Извадете ги и ги отцедете.

Загрейте в тиган зехтин и добавете нарязаният на полумесеци лук и пресованият чесън.
Добавете останалите нарязаната на пръчици и на полукръгчета тиквичка, чери доматите - цели, аспержите на кръгчета или на едро, чушката на лентички. Посолете и поръсете с черен пипер.
Оставете да се готвят на средна температура, до омекване, за около 10 минути.

Сварете пастата, според указанията на опаковката.
Поднесете сварената и отцедена паста със зеленчуците, полейте със зехтина, от готвенето и поднесете със сос.




Сос:

2 с.л. Пармезан, прясно настърган
1 скилидка пресован чесън
3 филета Аншоа от консерва
1 ч.ч. Йогурт
черен пипер
няколко каперси от консерва


Приготвяне:
Смесете всички продукти и ги пасирайте до хомогенност.

3 коментара:

  1. Бонбонче,прекрасни рецепти!
    Благодаря за удоволствието от това гостуване :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много от продуктите, които ги има в това ястие, аз не ги ям. Но на снимките изглежда толкова апетитно, че със сигурност бих опитала :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ех, пак стоя и си преглъщам тук, а твоите рецепти ме изкушават и вдъхновяват! Усмивки!

    ОтговорИзтриване