Страници

Страшни рецепти с тиква:)


Е, вие сега да не вземете да се изплашите и да избягате:). Рецептите не са страшни, ама се чудех какво заглавие да сложа:). Забавлявахме се с Детето и ето какво сътворихме вчера.



Крем супа с Хокайдо



Продукти:
Няколко няколко резена тиква Хокайдо
2 картофа
1 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. вода

За сервиране:
крутони


Приготвяне:
Сварете тиквата и картофите нарязани на кубчета във водата, за около 20-30 минути.
Ако водата е много, отлейте. Прясното мляко допълнително ще разреди супата.
Пасирайте сместа и добавете прясното мляко.
Оставете за 5 минути на котлона.
Сервирайте с крутони.


Пълнена тиква със свинско, гъби и сметана
По рецепта за пълнена тиква с пиле и сметана. Този път не съм правила плънката на етапи, а сложих всичко заедно да се готви.


Продукти:
1 тиква
свинско месо, нарязано на кубчета
няколко, нарязани печурки
1 глава лук, нарязан на полумесеци
сметана, готварска течна


Приготвяне:
Отрежете капаче от тиквата и отстранете семките.
Запържете месото в тиган с олио на котлон докато се запечата от всички страни.
Добавете лука и гъбите, гответе, докато омекнат и започнат да се оцветяват.
Налейте сметаната, разбъркайте и оставете за 1-2 минути на котлона.
Изсипете сместа в тиквата и затворете с капачето.
Поставете тиквата в тава, с малко вода и изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 1 час.



Крем с тиква
Много вкусно и лесно тиквено кремче открих тук:
www.phood-tales.com
Благодаря за рецептата! Аз внесох малки промени, като замених бялата захар с кафява и желирах сместа. Много е вкусно:).


Продукти:

1/2 тиква Хокайдо
Кафява захар на вкус
Прясно мляко, между 200 - 400 мл
1 пакетче Желатин / 7гр
50 мл вода, за разтваряне на желатина
За декорация – разтопен шоколад 70 %


Приготвяне:
Обелете тиквата, отстранете семките и я нарежете на резени.
Поставете я в тенджерка с малко вода, колкото да я покрие и я оставете да се вари под капак, на ниска степен на котлона.
Когато е готова я извадете да се отцеди от водата. След като се охлади добавете към нея захарта и я пасирайте. Добавяйте постепенно прясното мляко докато получите смес като за палачинки / или като боза:)/ . Няма значение колко мляко ще добавите, важно е да ви допадне на вкус. Желатинът така или иначе ще желира сместа без значение с каква консистенция е.
Измерете сместа – на 500 мл смес – е необходимо 1 пакетче желатин 7 гр.
Накиснете желатина в купа с 50 мл студена вода. Оставете го да набъбне. След това го поставете заедно с купата в съд с вода на котлон/ на водна баня/, да се разтопи напълно. Водата на водната баня не трябва да завира. Изсипете втечненият желатин при сместа и разбъркайте добре.
Изсипете в купички и оставете в хладилник за няколко часа да се желира.
Декорирайте с разтопен шоколад.

12 коментара:

  1. Страшни рецепти! Чудесни снимки! Хубав празник, сладко момиче!

    ОтговорИзтриване
  2. Неуморима си, Кате,
    много ефектни и забавни предложения, ябълката в тесто също е чудесна.
    Сърдечни поздрави и хубави празници!

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, признавам си че първо разгледах снимките и още от там се изкуших! Страшни вкусотии си направила :) Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  4. Кате, наистина голямо забавление е паднало! И резултатът е чудесен! Поздравления!
    Поздравления със закъснение и за именника, на когото си направила хубавите ябълки в бутертесто :)
    Весела празнична вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Кате, къде ги намери тези чудати тикви... Страхотни предложения, дано мъникът е доволен.
    Сърдечни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Кате, голямо забавление е паднало! А всичко звучи много вкусно! Впечатлих се от черната тиква! И дървото на последната снимка!
    прегръдка мила, Кат!

    ОтговорИзтриване
  7. Ехааа, не знам дали е страшно при вас, но със сигурност е весело! Страхотни предложения, тематични и много забавни!

    ОтговорИзтриване
  8. Едно кремче за мен ако може?
    Хубави тиква сте направили, Кате!

    ОтговорИзтриване
  9. Не зная дали са страшни, но изглеждат страшно вкусни Кате :)
    Черната тиква е уникална! И ти си един уникат!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  10. А, никак не са страшни... много красиви снимки и апетитни рецепти :)
    Пълнената тиква изглежда уникално :)
    Много е ефектна :)

    ОтговорИзтриване