вторник, 19 ноември 2013 г.

Патладжан ветрило


С тази рецепта Траянчето ме изкуши, пък се оказа, че Пепи Стоева е главно заподозряната изкусителка. Та благодаря и на двечките за вкусната рецепта! Фотосесията ми е леко вечерна:))), но пък рецептата е вкусна.
Ето я и при мен, с леки промени.





Продукти:

1 патладжан
5 чери домата
3 скилидки чесън
1 топка моцарела
2 с.л. зехтин
2 с.л. вода
100 гр.Ементал



Приготвяне:

Нарежете патладжана напречно, но не до края, т.е. там където е дръжката не разрязвайте. Посолете и оставете да се отцеди горчивия сок.
Измийте патладжана и го отцедете.
Намажете във всеки разрез с пресован чесън.
Във всеки разрез наредете и кръгчета домат и моцарела.
Оформете така, че да се получи като ветрило. При самото печене ветрилото ще се оформи още по-добре.
Полейте патладжана с водата и зехтина.Изпечете го на 200 градуса, за около час.
Извадете патладжана, настържете отгоре Ементал и върнете отново във фурната, докато стане златист.






7 коментара:

  1. Пепи е винаги главния заподозрян :)
    Много ароматно ветрило с твоето, Кате!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусно,вкусно,вкусноооооооо!!!!!!
    Прегръщам те Катенце:)!

    ОтговорИзтриване
  3. Ветрило, ама само какво... Чудно е, Кате, изглежда адски вкусно!
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  4. А, и ти се поддаде, а? ;)
    Много вкусен вариант, Кате! Настанявам се тихичко на твоята трапеза :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Леле, Катееее, ти едва сега ли го намери ветрилото :)
    В средата на лятото да беше, че да си отядеш с патладжани, ама все още има тук там някой добър на пазара.
    Много ти апетитно!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесно е ветрилото, Кате, изглежда адски вкусно и апетитно.Поздрави бонбонче!

    ОтговорИзтриване
  7. Супер ветрило, Кате! Точно по мой вкус - чесново моцарелесто!

    ОтговорИзтриване