петък, 15 ноември 2013 г.

Свински ребърца с карамелизиран лук


Не знам защо но като видя рецепта за ребърца, много се изкушавам:)Така стана и с предложението на Мина . Въпреки, че съм пробвала доста рецепти и всичките все сполучливи, не можах да устоя и на тази. Мина, благодаря ти за рецептата!
Ето ги и при мен с леки изменения:


продукти:

600 гр свински ребърца
4 големи глави лук, нарязан на полумесеци
2 с. л. олио
1-2 ч.л. соев сос Кикоман зелена капачка
смлян черен пипер
сол
2 с.л. краве масло
1 с.л. мед
2 ч.л. светъл балсамов оцет
100 мл червено вино


приготвяне:

Измийте и подсушете ребърцата. Може да ги нарежете, а може и да ги оставите цели/няколко ребърца заедно/.
Поръсете ги със соевият сос и пипера от всички страни.
Загрейте тиган с олиото и сложете ребърцата да се запържат по 2 минути от всяка страна.

Извадете ребърцата и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене. Хартията трябва да е по-голяма от тавата.
В тигана от пържените ребърца добавете 2 с.л краве масло, добавете и нарязаният на полумесеци лук.
Оставете го да се задуши, докато остане на мазнина.
Добавете меда и балсамовия оцет и оставете за 2-3 минути, да се карамелизира.



Подправете лукът със сол и черен пипер и го изсипете върху ребърцата.
В същият тиган, налейте виното и го оставете да кипне. Полейте с виното ребърцата и лука.
Покрийте с втори лист хартия и завийте заедно краищата на двете хартии.
Поставете тавата във фурната на 180 градуса, за около 1 ½ час да се изпекат. При поднасяне разрежете хартията. Чудесна гарнитура към тях са задушени зеленчуци.

16 коментара:

  1. Канди, идвам. Виното е от мен :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни са, Кате, много апетитни!

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, и аз си записах тези ребърца, когато ги видях при Мина, но аз не сколасах да ги направя. Сега ти отново ме изкушаваш - да видим дали ще им дойде ред в почивните дни. А снимките ти са просто прекрасни - уютна късна есен!
    Поздрави, Кате и чудесни есенни дни!

    ОтговорИзтриване
  4. Мина е изкушила теб, а ти изкуши мен! Бягам за ребърца :) Супер изглеждат! Вили

    ОтговорИзтриване
  5. Ох, ох, какви снимки... Изкушаваш ме по време на пости :)
    Хубав ден, Слънчевко!

    ОтговорИзтриване
  6. Сочни, точни! Имаше такава реклама:) Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  7. Кате, страхотни са, много сочни и със сигурност вкусни, а снимките ти са чудесни. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Кате, чудесни са се получили! И вегетарианец ще изкушиш с това блюдо. :)
    Сърдечни поздрави и усмихнат ден от мен! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Много вкусно изглеждат, Кате! И аз обичам свински ребърца :)!
    Есенните снимки са прекрасни!
    Целувки, Бонбон! Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  10. Идеални ребра,Кате!Пък така да обичам карамелизиран лук,вълшебни си ги направила,комплименти!Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  11. И аз бих се изкушила като виждам каква вкусна храна ни показваш отново, Бонбон! Усмивки!

    ОтговорИзтриване
  12. И аз много обичам....Твоите са станали супер....
    Хубава вечер,Кате!

    ОтговорИзтриване
  13. uffffff...que rica comida de otoño me encantaría probarlo todo tiene que estar buenísimo,abrazos.

    ОтговорИзтриване
  14. Кате и ти не устоя на тия ребърца!Чудесни са станали!
    Хубава петъчна вечер!

    ОтговорИзтриване
  15. Много апетитни, Кате! Прекрасен уикенд! :)

    ОтговорИзтриване
  16. Чудесни са, Кате, много апетитни и примамливи, много сочни и със сигурност вкусни.Прекрасен уикенд ти желая,бонбонче!

    ОтговорИзтриване