четвъртък, 5 декември 2013 г.

Пълнена ципура с лук и гъби



Пълнила съм различни риби и с различни плънки. Ципура досега не бях пълнила. Реших продуктите които ще използвам да са гъби с лук, без ориз. Не бях сигурна дали класическата плънка от ориз, лук, гъби и орехи добре ще се съчетаят точно с ципура.
Ципурата, приготвена по този начин е разкошна. Ако не сте опитвали подобна комбинация ви препоръчвам да го направите:), може и с друга риба, мисля, че и на шаранчето ще подхожда.



Продукти:
1 ципура – 350 гр
10 бр гъби кралска печурка
1 голяма глава лук
сол
зехтин
черен пипер
чери домати и гъби
лимон


Приготвяне:
Почистете рибата от люспите и вътрешностите.
Измийте я добре.
Посолете я и поръсете с черен пипер от всички страни.
Оставете я да престои така около ½ час. През това време пригответе плънката.
Нарежете лука и гъбите на полумесеци.
Загрейте тиган със зехтин и добавете в него лукът и гъбите.
Оставете ги да се готвят докато лука омекне. Посолете и подправете с черен пипер.
Направете няколко разреза с нож от едната страна на ципурата и в получените процепи поставете филийки лимон.
Намажете рибата със зехтин.
Напълнете ципурата с плънката, останалата плънка изсипете в тава, застлана с хартия за печене.
Поставете ципурата отгоре.
Изпечете я на 190 градуса, в предварително загрята фурна, за около 40 минути, на по-ниска скара във фурната.


16 коментара:

  1. Чудесно предложение за предстоящия празник си приготвила, Кате! Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Кате, неустоимо е и много красиво поднесено. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна рибка, Катенце! Не съм много по морските дарове, но бих опитала от тази :)

    ОтговорИзтриване
  4. Браво, Кате, вече си готова за утре с толкова красива и вкусна рибка, хубав Никулден ви пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесна комбинация от вкусове! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотно предложение,Кате!Точно с карамелизиран лук не съм пълнила рибка,добра идея споделяш с нас,благодаря ти!Прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
  7. Много апетитна рибка, Кате!
    Наздраве за утрешния празник :)

    ОтговорИзтриване
  8. А, това ми хареса много, заради гъбите ще пробвам! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  9. Eй, как е полегнала апетитно тази ципура, разкошна!
    С усмивка
    Мария

    ОтговорИзтриване
  10. Кате, много вкусна рибка си приготвила!
    Наздраве за утрешния празничен ден пътешественичке!

    ОтговорИзтриване
  11. Чудна! Много обичам ципура а щом има и лучец там съм:)!
    Хубав Никулден, Кате! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  12. Страхотно е, Кате дояде ми се по никое време... Ама си майстор и това е то. :)
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  13. Много апетитна, много! Обичам ципура и със сигурност ще опитам и твоя вариант, Кате.
    Хубав Никулден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  14. Ех, какви невероятни рибни рецепти представяте всички за днешния празник! Ципурата ми е най-любимата риба, а твоята е страхотна! :)

    ОтговорИзтриване
  15. И аз още не съм пробвала да пълня ципура, Кате, а твоята изглежда доста примамливо! Страхотни снимки!
    Хубав празник, а на малкият "моряк" много здраве и попътен вятър! :)
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
  16. А това е любимата ми рибка и ще я пробвам и в този и вариант :)

    ОтговорИзтриване