четвъртък, 20 февруари 2014 г.

Обедно меню с джолан


Набързо записвам рецептите, просто за да ги запазя и във виртуалният ми рецептурник, иначе са класика, нищо ново:).

Сварете джолана в тенджера под налягане или в друг съд.
Извадете месото, отделете малко за супата, а останалото посолете и поръсете с червен пипер и черен пипер.
В тенджерата с бульона добавете нарязани зеленчуци по избор: чушка, морков, картоф, лук. Когато се сварят накъсайте месото за супата и го върнете в бульона със зеленчуците. Добавете фиде и подправки на вкус: сол, черен пипер. Когато фидето се свари, отстранете от котлона и застройте супата: Разбийте в купа 2 яйца с 1 к.л. лимонтузу. Добавяйте от бульона на тънка струйка и разбивайте с вилица. Когато сте добавили около половината от бульона изсипете застройката в тенджерата при супата. Разбъркайте.




1 коментар:

  1. Те защото са класика, затова са и толкова вкусни!
    На нищо предложено не бих отказала! :)
    Лека вечер!

    ОтговорИзтриване