сряда, 5 март 2014 г.

Ciao Italia!


Обожавам Средиземноморската кухня - гръцка, италианска, зехтин, маслини, паста, рибни и морски деликатеси, зеленчуци, отгледани под ласките на слънцето... Харесвам културата на тези народи, обожавам природата и климата там. Бих искала да посетя всяко прекрасно кътче по тези земи. В Италия не съм била, но се надявам да я посетя, направила съм дълъг списък с дестинации:).
Хубавото на кулинарията е, че може да ни пренесе в далечни земи, да усетим вкусът на други кухни, да опитаме различни от нашите продукти.
А още по-хубаво е, когато някой ти поднася всичко това достъпно. Сигурно се досетихте, че става на въпрос за италианската седмица в Лидл. Онлайн брошурата може да разгледате тук
Тематичните предложения на Лидл са ми любими. На всички в къщи също:).



Тези дни от Лидл ни изненадаха приятно и аз сърдечно Благодаря за жеста, вниманието и вкусните продукти!




От това, което опитахме препоръчвам абсолютно всичко, а саламчето е фантастично - от него в двойни и тройни количества:)
Представям ви нашето италианско меню и определено в къщи ще продължим седмицата по италиански, защото смятам да отскочим още поне няколко пъти до магазина:).
Хубавото е, че рецептите са бързи и могат да се приготвят дори и след работен ден.
А удоволствието от вкусна вечеря е гарантирано!

Първо нарежете мезенца, та докато кулинарствате да си похапвате:)
Salame Abruzzese, Gorgonzola DOP piccante


Талятеле със сос Карбонара + скариди, маслини стафиди, Горгонзола


Продукти:
няколко "кълбета":) талятели
1 бурканче готов сос Карбонара
няколко скариди
няколко маслини стафиди
парченца Горгонзола


Приготвяне:
Налейте вода със сол в тенджера и оставете да заври.Пуснете талятелите и варете 7 минути.
Извадете ги, измийте ги със студена вода и ги отцедете. Полейте с малко зехтин.
Налейте вода в тенджерка и като заври пуснете скаридите за няколко минути. Извадете ги и ги отцедете. Може да ги направите и на тиган.
Изсипете соса в тенджерка и го загрейте на котлон за около 5 минути, като разбърквате.
Излейте го върху талятелите.
Отгоре поставете скаридите, маслините и сиренето.


Солен кейк с Горгонзола, сушени маслини и Abruzzese

Продукти:
кейк с размер 20*8:

130 гр смес от царевично и бяло брашно
1/2 пак. бакпулвер
сол
чер пипер
2 яйца
130 гр смес от нарязани сушени маслини, Горгонзола, Abruzzese, кашкавал и сирене
50 мл прясно мляко
50 мл зехтин



Приготвяне:
Пресейте в купа брашното със солта, бакпулвера и пипера.
Разбийте леко яйцата с вилица и ги добавете към брашното.
Прибавете зехтина и млякото.
Разбъркайте добре.
Добавете сместа от сирена, маслини и Abruzzese.
Разбъркайте добре.
Сместа е по-гъста от кексова.
Изсипете в продълговата формичка с размер 20*8 см.
Изпечете за 40 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса.
Проверете с клечка за зъби.
Извадете кейка от формата и оставете върху решетка, да се охлади.


Тирамису десерт от Лидл


С пожелания за приятен следобед, вкусна вечер и прекрасна нова седмица!




16 коментара:

  1. Много вкусна и на теб да е, КАте!
    Чудесно съчетание на подаръка, добре си подложила преди готвенето :)
    Хубав ден и много усмивки :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ах, Кате, пак ми напомни да мина през Лидл:) Преди два дни правих мърфини с горгонзола и от домашните никой не се оплака( а те не харесват "миризливите" или "мъхестите" сирена), значи мога да повторя с твоя кекс.

    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, определено не ти личи, че не си ходила... Сготвила си по-вкусно и от италианка. :) Прекрасна е трапезата ти отново!
    Поздрави сърдечни! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Кейка непременно ще се пробва, но без салама - не си падам много по месото. Уж само исках да надникна, но пак съм зарибена. Поздравления.

    ОтговорИзтриване
  5. От заглавието наистина помислих,че ще има пост с разказ от Италия,защото знам,че много обичаш да пътуваш,Кате.Пожелавам ти в най-скоро време да подхванеш списъка от единия край,а ние ще очакваме да разказваш,сладкодумнице!
    Страхотно е отново цялото ти меню и да ти е вкусен подаръка!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  6. Кате, честит да ти е подаръка, вкусни неща си приготвила!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Кате, пожелавам ти съвсем скоро да успееш да посетиш много от красивите кътчета на Италия и не само! Наистина има какво да се види и опита! Както си и показала ти с това интересно италианско меню - най-много ми привлече вниманието този кекс с горгонзола и салам, много вкусно звучи. :)
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Поздравления, Кате! Чудесен подарък и рецепти от любимата ми кухня! Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Чудесни предложния, Кате! Да са ти честити и подаръците!

    ОтговорИзтриване
  10. Ciao, amore :*! Честит ти подарък и да ви е много сладко, Бонбонче! Абе, що на мен никой не ми праща такива неща, а пазарувам редовно от там и аз :))! Чудесни рецепти си сготвила, Кате, но най ми хареса кейка! Аааа и като начало може да започнеш италианската си дестинация от нас :)! Заповядай!
    Прегръдки, Бонбон!

    ОтговорИзтриване
  11. Кате, чудно меню, харесвам тематичните им презентации, а да не забравя да ти пожелая мечтаното пътешествие скоро да стане реалност!
    Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  12. Чудесен подарък е, да, а ти си направила страхотни ястия!
    Много апетитни и примамващи, с прекрасни снимки :)

    ОтговорИзтриване
  13. Lindo post Candy se ve riquìsimo todo un aspecto magnìfico el plato de pasta,abrazos.

    ОтговорИзтриване
  14. Кате, по всичко личи, че много сме хората, обичащи средиземноморската и конкретно италианската кухня :) Пожелавам ти да отидеш до Италия и да ѝ се насладиш на място! Пък вземи и мен за компания :)
    Вкусна италианска вечер и днес, Кате! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  15. Кате, пожелавам ти непременно да отидеш до Италия и да се насладиш на природата, атмосферата, кухнята и слънцето на тази страна!

    ОтговорИзтриване
  16. И на мен никой нищо не ми праща. Къде бъркам, Бонбон;)))?
    Страшна си, а Лидл ми е под носа в офиса и аз следя тематичните серии. Най-обичам белгийските бАнбонки;)))

    ОтговорИзтриване