понеделник, 7 април 2014 г.

Масала с тиква и картофи


С тази рецепта участвам в конкурса на Кикоман “Победител в кухнята”. Конкурса е в категории: за начинаещи – Наденички с глазура от мед и соев сос, за напреднали – Терияки "Сърф енд търф" със салца, за майстори – Масала от сладък картоф и патладжан.


Масала с тиква и картофи

Импровизация на "МАСАЛА ОТ СЛАДЪК КАРТОФ И ПАТЛАДЖАН"

продукти:
2 с.л. зехтин
1 глава лук, обелена и нарязана на ситно
около 300 гр тиква, обелена и нарязана на кубчета / около 3 см
около 300 гр картофи, обелени и нарязани на кубчета / около 3 см
1 малка тиквичка, нарязана на кубчета
1 червена чушка, изчистена от семките и нарязана на лентички
1 морков, нарязан на колелца
1 ч.л. мадраско къри
на върха на ножа куркума
щипка черен пипер
300 гр. консерва нарязани или смлени домати
2 с.л. Кикоман соев сос, Лайт
300 мл. зеленчуков бульон
2 ч.л. царевично брашно
150 гр. натурално кисело мляко
Нарязан пресен магданоз за украса


Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в голям, дълбок тиган/ уок/ , добавете лука и го гответе за около 5 минути.
Добавете тиквата и картофите и гответе още 5 минути, като периодично ги разбърквате.
Добавете чушката, морковите и тиквичката, гответе още около 5 минути.
Добавете кърито, куркумата, черният пипер и разбъркайте.
Добавете доматите, соевия сос и бульона и оставете да заври. Покрийте тигана с капак и гответе около 30 минути или докато зеленчуците омекнат.
Смесете царевичното брашно с киселото мляко и ги изсипете в тигана.
Оставете да къкри на слаб огън, като разбърквате периодично, докато сосът се сгъсти.
Гответе още 2-3 минути, поръсете с нарязания магданоз и поднесете с варен ориз.



Няма коментари:

Публикуване на коментар