сряда, 13 август 2014 г.

Hola España и вкусни моменти с Лидл!


Отново ще пътешестваме и отново с Лидл!:) Дестинация Испания, а мисията е да се насладим на част от вкусовете на иберийската кухня. Всичко това, благодарение на Лидл и прекрасният подарък, с който ме изненадаха.
Сърдечно благодаря "Лидл", за жеста на внимание, за оригиналният тиган за паеля/паея, за вкусотиите, за чудесното вино и уникалният зехтин, но най-вече за прекрасните емоции, които ни дарявате и качествените и различни продукти, които предлагате!







Микс от 3 вида испански сиренца/ много вкусни!/, в чудесната компания на бяло вино Coto de ibedo blanco.




Турон - бяла испанска нуга с хрупкави бадеми и мед - много вкусно изкушение!



Бях любопитна да опитам зехтина с подправки, в ролята на марината за месо и останах доволна от резултата. Направих месно руло, ще напиша рецептата, но вие може да приготвите рулото с друга плънка, от други зеленчуци и т.н. месото също може да е различно.


Руло от свинско месо със зеленчуци, орехи и сирена


Продукти:
1 бр. свинско контрафиле
1 глава лук
1 голям морков
2-3 скилидки чесън
ядки от 1-2 ореха
испански сиренца, 3 вида Sol y Mar, от Лидл
сол
черен пипер
испански зехтин екстра върджин Sol y Mar от Лидл
1 с.л. краве масло
1/2 ч.ч. бяло вино Coto de ibedo blanco, от Лидл


Приготвяне:
Разтворете филето и го начукайте с дървено чукче през прозрачно домакинско фолио. Трябва да се получи една голяма пържола:).
Посолете и поръсете с черен пипер.
Намажете хубаво със зехтина и оставете да престои за 1-2 часа в хладилник.
Пригответе плънката:
Обелете и нарежете лука на полумесеци, морковите остържете и нарежете на тънки лентички.
Загрейте в тиган от зехтина с подправките и добавете нарязаните зеленчуци в него + скилидките чесън.
Оставете да се готвят, докато омекнат. Добавете нарязаните на едро орехови ядки и оставете на котлона още няколко минути.
Отстранете от котлона.
Извадете месото от хладилника, отстранете фолиото и изсипете плънката, като я разнасяте равномерно по цялата повърхност. Разпределете и сиренцата, нарязани на тънки ивички.
Навийте на стегнато руло, завържете с конец за готвене.
В тигана, от плънката добавете маслото и оставете да се разтопи. Поставете рулото в тигана да се запечата от всички страни.
Извадете го и го поставете в тава, изсипете мазнината от тигана, добавете 1/2 ч.ч. вино и поставете във фурната да се пече на 180 градуса за около 40-50 минути или до готовност.
Извадете рулото в чиния, отстранете конеца.
Направете сос от соса на печеното.
В тиган налейте малко зехтин и добавете 1 ч.л. брашно. Оставете го за малко да се запържи и добавете соса от печеното месо. Разбъркайте, варете за 1-2 минути на котлона или докато се сгъсти и полейте рулото.
Може да поднесете рулото с гарнитура от ориз.




17 коментара:

  1. Много хубав подарък си получила, Кате! Браво на Лидл.
    А това месо изглежда много, много вкусно.... преяде ми се, а е още сутрин...къдеее е вечерта?!
    Много изкусително!
    Прегръдки миличка!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате, подаръка е страхотен.
    И тигана за паеля е супер, ще чакаме резултата :))))..
    Рулцето е перфектно и снимките. Обожавам публикациите ти!
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Както винаги си с крачка..., не, не с цял километър напред :) Ти си моята приятелка-фурия :) Честити подаръци, Катюшка! Да си ги ползваш със здраве и наздраве :) Рулото изглежда фантастично! Прегръдки, мила!

    ОтговорИзтриване
  4. Рулото е приказно,Кате!
    Да си ползваш подаръците със здраве,девойче:)

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесно е рулото, Кате!
    А Лидъл винаги ни изненадват с приятни подаръци :) ще чакам да видя какво ще споделиш от тигана :)
    Поздрави и хубава сряда :)

    ОтговорИзтриване
  6. Поздравления ,Кате!И подаръка и ястията си ги бива....

    ОтговорИзтриване
  7. Кате,да се насладите на подаръка с удоволствие и все така апетитни рецепти да се подредят на трапезата ви както е и днешната!Рулото е зашеметително!Прегръдка голяма!

    ОтговорИзтриване
  8. Да чакаме ли сега и паеля, Кате?
    Много красиви неща си поднесла!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  9. Много елегантно поднесено, Кате! Честити ти подаръци! Абе много ви глези тоз Лидъл в България! И аз кисна всеки ден в него и тук мин. седмица имаше испанска фиеста от стоки,ама никой не ти праща подаръци :)! Аз пък все слухтя за гръцка седмица, заради локума и халвата:)!
    Прегръдка, Бонбон!

    ОтговорИзтриване
  10. Браво на Лидл, правилния човек са избрали! Поздравления Кате за красиво поднесената рецепта. Много ми харесва свинското. Правих подобно за Нова година. Много хубави снимки. Прегръдки

    ОтговорИзтриване
  11. Катенце, с теб мога да обиколя целия свят и гордо да претендирам, че познавам вкусовете от всяка точка на глобуса. :) Чудесно предложение отново, да са ти честити подаръците!
    Поздрави най-сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  12. Честити подаръци! Прекрасно оползотворяване! Вкусно и красиво поднесено, както винаги!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  13. Бонбон, първия път може и да са те изненадали, но вече си станахте близки;) Е, ние също "намазваме" от това, защото ти пък се развихряш и ни зашеметяваш;) Поздрави и пак да те изненадат;)

    ОтговорИзтриване
  14. Да са ти вкусни подаръците, Кате! Направила си деликатес!

    ОтговорИзтриване
  15. Кате, както винаги всичко е много изпипано. Честити ти подаръци и много лятно настроение.

    ОтговорИзтриване
  16. Поздравления за това, което ни показвате, не знам от къде точно идва тази рецепта, но видът и е невероятен и веднага огладнях.Месото е увито идеално и така като се постави в чинията изглежда доста представително.След няколко чакам доста важни гости у дома и ми се иска да ги изненадам с нещо приятно .Може би ще се опитам да го сготвя.С това шише вино и как е направено една маса би изглеждала страхотно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте и благодаря:)! Месните рула почти винаги са импровизации, какво ще сложите вътре е въпрос на избор и налични продукти. Може да сложите и само моркови и лук, примерно. Може и да поднесете с гъбен сос или някакъв друг подходящ. Поздрави и успех!

      Изтриване