понеделник, 15 септември 2014 г.

Честита Нова учебна година!


Честита Нова учебна година на всички учители, ученици и родители!
Нека учебната 2014/2015 бъде успешна и ползотворна, да е изпълнена с много нови знания, добри приятелства и прекрасни моменти!
С пожелания за здраве и творчески вдъхновения, постоянство, сила и търпение!
Мили деца, крачете смело по пътя на знанието и след всяко препъване продължавайте напред, обичам ви!
На добър час!



И по традиция да подсладим Новата учебна година:)




Кекс с кисело мляко
по рецепта на Рони: The ginger cookies.blogspot.com
Рони, мила, благодаря ти за тази рецепта! И понеже си написала в публикацията да споделим резултата:) ето и моите отзиви: Това е най-вкусният кекс, който съм правила и опитвала!!!


Продукти:
6 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
2/3 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
2 ч.ч. бяло брашно
1 пакетче бакпулвер Др. Йоткер
няколко капки есенция ванилия с масло Др. Йоткер
3 с.л. какао Др. Йоткер

разтопен шоколад и смлени орехи за декорация на кекса


Приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса.
Разбийте с миксер яйцата със захарта на гъст крем.
Добавете олиото, киселото мляко и есенцията и отново разбийте с миксера на ниска степен до хомогенност.
Пресейте брашното с бакпулвера в купа и започнете да ги прибавяте към яйчената смес постепенно, като продължавате да разбивате с миксер на ниска степен.
Отделете част от сместа и я оцветете с пресятото какао.
Намажете форма за кекс с олио и след това поръсете с брашно. Изтръскайте излишното брашно.
Изсипете смесите във формата като ги редувате.
Изпечете кекса в предварително загрята на 190 градуса фурна, на ниска скара, до "суха клечка". Моят кекс се изпече за около 50 минути. Наблюдавайте го по време на печенето и ако започне да прегаря отгоре, може да го покриете с алуминиево фолио.
Извадете кекса внимателно от формата и го обърнете върху решетка да се охлади.
Когато кекса е напълно охладен го полейте с разтопен шоколад и поръсете със смлени орехи.








11 коментара:

  1. Забелязвам, че шрифта ми е различен във всички публикации, при вас така ли е? Блогър ли нещо са променили?

    ОтговорИзтриване
  2. Не виждам разлика в шрифта,но пък какъв кекс виждам.........,красота!!!!!!
    Честит празник,Кате и дане преклаявате с похапването:))))Оставете малко и за мен...!!!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз не виждам разлика в шрифта, само кекса ми е пред очите- невероятен е! Жалко, че нямам орехи, ще изчакам новата реколта и след месец ще го приготвя.
    Чудееесен кекс, браво за изпълнението и на Рони за рецептата!
    Честит празник на дечицата ти и нека и за мен има едно парченце.
    Щастлива нова седмица, Кате!

    ОтговорИзтриване
  4. На добър час на твоите ученици, Кате! Живи и здрави да са ти!
    Прекрасен кекс!
    Целувки, Бонбон!

    ОтговорИзтриване
  5. Успешна учебна година, Кате!
    И чудесен кекс за нейното начало!
    Прегръдка :)

    ОтговорИзтриване
  6. Успешна да е и на твоите сладури! А кексът е невероятен, ще се прави:)

    ОтговорИзтриване
  7. Tatar kiz anunturi gratuite Romania. Ben bayiliyorum Turk mutfagi, sizin yemeklere, senin tariflere.
    Benim sitem ozel sayfa acacak ben. Pagem anunturi gratuite icin. sizin tarif calip traduge romence dil yapiyor, veriyorum benim sayfama. Romanya kizlar ogrensin turk mutfagini anunturi gratuite benden. Tesekkur ederim emekleri icin ben hep copii yapacagim senin ve baska site yemek tarifleri anunturi gratuite olarak verecegim. Multumesc din inima Turcia.

    ОтговорИзтриване
  8. Успешна нова учебна година Катенце и на теб и на дечицата ти!
    На добър час!

    ОтговорИзтриване
  9. Спорна и успешна да е новата учебна година и увас, Кате!
    При мен шрифта всеки път си го настройвам ръчно.

    ОтговорИзтриване
  10. Удовлетворяваща и пълна с хубави предизвикателства учебна година ви пожелавам, Кате! И разбира се, сладка :) Този кекс наистина е супер - знам го от дете в почти същия вариант и редовно го правя по класическата рецепта от мама - никога няма грешка :)
    Макар и дъждовна, хубава учебна стартова седмица!

    ОтговорИзтриване
  11. Дано да имат успехи и много воля всички ученици и търпение родителите!
    За мен това е класическата рецепта за кекс, първоизточника на всички останали. Приготвян е в дома ни откакто се помня, знам от мама, че дори да нямаш шест яйца и с пет става, и с четири става, но колкото повече, толкова по-хубав :)
    Поздрави, Кате!

    ОтговорИзтриване