Страници

Кулинарни авантюри на "Канапе"

Днес прибирам кокетните бели столчета от бонбонената кухня и разпъвам Канапето, защото си имам гостенка, а и очаквам и вие да се присъедините към нас:).
Преди време гостувах на Вили в "Кулинарна авантюра" приятно ми беше да си побъбрим и я поканих в моето виртуално място. Споделих вече, че Вили е чудесен човек, а кулинарните ѝ идеи винаги са ме изненадвали. Ето и днес ме сюрпризира особено приятно, като ми поднесе прелестни ароматни кошнички с круши и шоколад. Излишно е да споменавам, че когато някой приготви нещо специално за теб и вложи старание и желание в това, жестът е много специален и лично аз страшно много ценя такива неща. Благодаря ти, Вили, че въпреки всичко успя да уважиш поканата ми, а за кошничките мога да кажа, че са неустоими, с любими продукти, плод, шоколад, хрупкави кори, истинска фантазия!
Взимам си една кошничка с вълшебства и аромати и с удоволствие ще проследя как се приготвят:).




За първи път ще гостувам в блог !!!
Вълнуващо е, да знаете :))
Преди време Катето от My Candy Kitchen гостува в моето скромно виртуално местенце. На свой ред тя любезно ми върна поканата, което за мен беше приятна и вълнуваща изненада. Признавам си, бях поласкана, нооо и се поуплаших. Обзе ме едно притеснение, с какво бих могла да гостувам на Катето и същевременно да е поне малко приятно изненадана и тя. И това притеснение продължи почти два месеца, а тя търпеливо ме чакаше :) Аз обичам простичките и лесни рецепти, и дали би се харесала и на Катето моята изненада ...
И така ми хрумна тази идейка за вкусните кошнички, които бях сигурна, че ще отнеса при Катето и ще поседна на сладка приказка на нейното "диванче":) Кате, силно се надявам да ти харесат !!!

Нежни кошнички с круши и шоколад




Продукти:

кори за баница
круши
смлени бадеми
бурбонска ванилова захар или кристална обикновена
шоколад

форми за тарталети или мини пици

СТЪПКИ:

1. С помощта на четка намазваме дъното на формичките с чисто масло.
2. Започваме да редим квадрати от корите за баница, които предварително сме изрязали. Според големината на формичките, са и размерите на квадратите. Застъпваме ги, като краищата им леко стърчат нагоре. Редим поне два или три реда от квадратите, като оформяме кошнички и между всеки ред отново леко намасляваме.
3. Измиваме и почистваме крушите. Обелваме ги (или пък не), срязваме ги на две, а всяка половинка нарязваме на тънки филии (около 0.3 см.).
4. На дъното върху подредените кори за баница поръсваме от захарта. Започваме да слагаме от крушите, като се стремим да са изправени по дължина на изрязаните парчета. Между крушите нареждаме и нагънати парчета от корите за баница.
5. Поръсваме отново със захар, смлени бадеми и настърган шоколад. Най-отгоре на няколко места слагаме и по-мъничко чисто масло.
6. Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса до зачервяване.


Оставяме да изстинат напълно.
Поднасяме така или с топка сметанов сладолед, въпрос на вкус.


Бързо, лесно и вкусно :)

Да ви е сладко!


А на теб мила Кате, още веднъж благодаря за милата покана, която бе за мен едно голямо предизвикателство. Благодаря ти, че винаги наминаваш и покрай моето местенце и оставяш топли коментари, които ме усмихват! Прегръдки от сърце :)





8 коментара:

  1. Катенце, имаш си чудесна гостенка!
    И сядам с вас с удоволствие на канапето.
    Лети ни изненадва с много вкусна идея!
    Прегръдки и за двете :)

    ОтговорИзтриване
  2. Изглеждат умопомрачително тези кошнички! Сядам на канапето с вас, прекрасни кулинарни магьосници! Компанията е приятна, менюто по вкуса ми, седмицата ми започва добре :)
    Прегръдки и за двечките!

    ОтговорИзтриване
  3. Всичко е много красиво, и снимките, и текста, и домакинята, и гостенката.
    Прекрасна нова седмица, изпълнена с много усмивки и добро настроение!

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Поздравления за прекрасната рецепта и да двете Ви момичета:))
      Лека и спорна нова седмица!

      Изтриване
  5. На канапе или "на крак" - прекрасно предложение, Кате!
    Чудесна гостенка, разкошна идея с много аромат и вкус -
    поздравления за двете ви и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  6. Много ароматни и много апетитни!

    ОтговорИзтриване
  7. И отново ти благодаря мила Кате, на "канапето" ми беше страшно удобно и много приятно в твоята компания и на всички момичета, които се присъединиха към нас :) Прегръдки за всички и една усмихната седмица!!!

    ОтговорИзтриване