вторник, 4 ноември 2014 г.

Чорба от свинско рагу


Когато обезкостявам котлет, за да извадя контрафилето, винаги запазвам кокалите в камерата на хладилника. След време или ги правя на супа, или ги готвя със зеле, или пък ги пускам в гърненцето с боб:).
Този път реших да направя супа по рецепта за Оброшка чорба, от блога и се получи много вкусно. Чудесна е за студените дни.




Продукти:
свинско рагу
1 глава лук
1 пащърнак
1 морков
1 картоф
1/2 ч.ч. ориз
1 голям домат
2 с.л. доматено пюре
суха мащерка
пресен магданоз
суха чубрица
сол
черен пипер
олио
1 с.л. брашно


Приготвяне:
Поставете кокалите в тенджера, залейте с вода и ги сложете да се варят. Когато водата заври, отстранете пяната с цедка или решетъчна лъжица. Поставете капак и варете за около 1 час, да се сварят добре. Може и в тенджера под налягане, следвайки инструкциите за варене и варете за около 30 минути.

Когато е готово, извадете рагуто и го обезкостете.

Обелете зеленчуците и ги нарежете на дребно.
Налейте малко олио в тиган и сложете лука да омекне, добавете останалите зеленчуци, гответе за няколко минути, добавете ориза и пържете до стъкловидност.

Добавете брашното, разбъркайте, добавете домата и доматеното пюре, ако е гъсто, го разредете с малко вода.
Налейте малко от бульона, разбъркайте добре и изсипете в тенджерата с бульона. Добавете месото. Подправете със сол и черен пипер. Варете до готовност на чорбата, докато ориза и зеленчуците се сварят.

Поръсете със ситно нарязаният магданоз и сервирайте ястието топло.


5 коментара:

  1. Ама наистина е разкошна, Кате!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз казвам същото като Траянка, чудесна е, Кате! :)

    ОтговорИзтриване
  3. И аз така запазвам кокали! Стават чудни супи, точно като твоята!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  4. Ох ... отваряш ми апетита с тези снимки Кате :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ох, Кате чудна супа за тези студени дни. На вън вали студения дъжд, а в къщи къкри това ароматно ястие...мммм....Вкусотийка!

    ОтговорИзтриване