вторник, 23 декември 2014 г.

Шоколадови бонбони със сушени плодове


Такива бонбони опитах за пръв път в Австрия. Всъщност това са по-точно сушени плодове в шоколадова обвивка. Не знам дали точно така се правят, но като ги пробвах, мога да ви кажа, че разлика няма:))).



Продукти:
сушени плодове / добре е да са по-месести - кайсии, ананас, смокини/
натурален шоколад
ром, за накисване на плодовете

Приготвяне:
Накиснете плодовете в рома за около 1 час.
Изцедете ги и ги потопете в *разтопен шоколад.
Подредете ги върху хартия за печене и оставете в хладилник да стегнат.
*Начупете шоколада на малки парченца и ги поставете в суха огнеупорна купа.
Разтопете го на водна баня или в микровълнова / в мв за общо около 90 сек. на макс, като отваряте през 30 сек. и разбърквате със суха лъжица.


Няма коментари:

Публикуване на коментар