вторник, 23 декември 2014 г.

Коледни шоколадови бонбони


За тези бонбони може да използвате молдове или пък формичките от Адвент календарите, както вече съм споменавала и преди.
Може да ги направите от бял, черен или млечен шоколад.
С тях също може да декорирате сладки, торти, сладкиши.


Продукти:
шоколад :)




Приготвяне:

Начупете шоколада на парченца и го сложете в суха огнеупорна купа. Разтопете в микровълнова или на водна баня. В микровълнова на макс степен за общо около 90 сек. като през 30 сек. отваряте и разбърквате със суха лъжица.
Изсипете шоколада във формичките и оставете на хладно място или в хладилник да стегне.
Извадете бонбоните и ги приберете в кутии.
Когато работите със шоколад се старайте досега с ръцете да е кратък, тъй като знаете шоколада от топлината се топи:).




Няма коментари:

Публикуване на коментар