петък, 27 февруари 2015 г.

Свински ребърца с портокали и мед


Рецептата е адаптирана от тук: recepti.rozali.com, благодаря! Много вкусни се получиха, мисля следващият път да пробвам с пилешки крилца.





Продукти:
около 1/2 кг свински ребърца
2 портокала
2 с.л. мед
3-4 скилидки чесън
1/4 ч.л. пресен настърган джинджифил
сол
черен пипер
олио


Приготвяне:
Изцедете сока от портокалите и към него добавете меда. Разбъркайте добре и мариновайте ребърцата за около 1 час.
Налейте малко олио в тава и подредете ребърцата, налейте и маринатата, посолете и подправете с черен пипер, добавете пресованият чесън и джинджифила, разбъркайте. По желание добавете и резени портокали.
Изпечете във фурна на 200 градуса до готовност.

Добавям тук и едни крилца, по същата рецепта, но без джинджифил:)



9 коментара:

  1. Превъзходни са, Кате! Особено на последната снимка :) да им посегне човек!

    ОтговорИзтриване
  2. Толкова примамливо си ги заснела тези сочни ребърца,Кате....Вкарваш "кошмари"в сънищата,момиче:))))

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотия ти казвам......сомо като ги гледам.
    Хубав предпразничен петък,КАТЕ!

    ОтговорИзтриване
  4. Колко апетитно само, Кате! Направо започнах да се облизвам! Правила съм с портокали предимно пилешко и патица, но виж и това ще опитам! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  5. След пилешкото с портокали, което правя и това предложение не е за изпускане, толкова е вкусно!
    Поздрави и приятна петъчна вечер, Катя!

    ОтговорИзтриване
  6. Откраднато и записано! Страхотно предложение!

    ОтговорИзтриване
  7. Невероятно вкусни са! Обожаваме ги у дома:)

    ОтговорИзтриване
  8. Мда, Тили е "виновна" за вкусното пилешко с портокали, което у дома се хареса, сега и ти, Кате! Непременно ще го пробвам и това!
    Ти този път не постиш ли?

    ОтговорИзтриване
  9. Отдавна не съм приготвяла. Харесва ми идеята за портокалите и джинджифила.
    Хубава неделя, Кате!

    ОтговорИзтриване