събота, 7 февруари 2015 г.

Прегърни вкуса...


Днес ви предлагам да се впуснем в ритъма на танца с Бондюел и Кикоман и уверявам ви, удоволствието си заслужава:).
Откъде съм толкова вдъхновена ли? Ами от едни мои любимци, чиито продукти често присъстват на трапезата ни. А когато пък се съчетаят, то експлозията от аромати и вкус е гарантирана. Към всичко това добавяме и качествата на световноутвърдените продукти и просто няма смисъл да продължавам с интрото, а директно ви поднасям рецептата.
Аха и само да добавя, че всичко това се готви точно за десет минути + още около десет минути за предварителна подготовка, което ви гарантира истинска качествена и вкусна домашно приготвена храна в забързаното ежедневие.



Терияки фантазия с пилешки филенца и зелен фасул

Продукти, за 2 порции:
1 голямо пилешко филе "пеперуда"
2 с.л. Терияки марината сладка, Кикоман
2-3 скилидки чесън
1 с.л. картофено нишесте / може да замените с друго натурално/
1 бр. 425 мл консерва зелен фасул, Бондюел
1/2 глава лук
1 с.л. уок сос Кикоман
3 с.л. олио


Приготвяне:
Нарежете пилешкото месо на флейки / дълги лентички/.
Разбъркайте в купа Терияки маринатата, пасираният чесън и картофеното нишесте. Добавете пилешкото месо, разбъркайте и оставете да престои за десетина минути.


Загрейте олиото в дълбок уок тиган / или друг с незалепващо покритие/, добавете месото и гответе на висока степен на котлона, за около 5-6 минути, като разбърквате непрекъснато.
Добавете лука, нарязан на тънки кръгчета, изцеденият зелен фасул и уок соса. Разбъркайте внимателно и оставете за още около 3-4 минути на котлона. Поднесете ястието топло.


9 коментара:

  1. Кате, ти отново си във вихъра на танца!
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Разкошна комбинация от вкусове, Кате! Все така да ни изкушаваш с великолепните си вдъхновения! Приятен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  3. Катенце, мисля, че вкусът толкова силно те е прегърнал, че никога не ще те пусне. :) Очаквам и следващите ти предложения, прегръдки и усмихнат уикенд ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  4. Ще ме накараш да поискам да опитам... Голяма прегръдка с пожелания за прекрасен уикенд! ;)

    ОтговорИзтриване
  5. И аз искам, че у дома все се мръщят на зеления фасул.
    Да ви е сладко, Кате, весело и все така танцувално! :)
    Поздрави и усмихнат уикенд!

    ОтговорИзтриване
  6. Много вкусно пилешко, Кате :)
    Нося си чинийка за зеления фасул, че моите фенове не искат и да чуят :)
    Прегръдка и хубав снежен ден!

    ОтговорИзтриване
  7. Записах си вече рецептата. От любимите- много бъро и вкусно. точно за делничните вечери...

    ОтговорИзтриване
  8. Обожавам зелен фасул ,както и всички продукти на Бондюел и Кикоман,гозбицата ти е съвършена-сочна,ухаеща,бърза и много вкусна!
    Прегръдка от мен,мила!

    ОтговорИзтриване
  9. Чудесно ястие Кате.Не съм използвала този сос Кикоман и Терияки марината, но със сигурност се е получило много вкусно.Овкусявала съм месо с различни видове соев сос и съм много доволна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване